© REUTERS

Spanjaard (72) doodt kleinkinderen nadat hij vrouw en dochter verliest bij ongeval: “Ongelooflijke tragedie”

Inwoners van het Spaanse dorpje Huétor Tájar zijn in rouw nadat een gepensioneerde man twee kleinkinderen om het leven heeft gebracht. Twee maanden voordien waren zijn vrouw en dochter overleden nadat hij het bewustzijn had verloren en met zijn wagen tegen een muur botste.

wver
Bron: TeleCinco

Zondagavond ontvingen de hulpdiensten een noodoproep van een buurman, nadat de zeventiger zich met de twee broertjes van 10 en 13 jaar oud had verschanst in de woning in Huétor Tájar, een dorpje op zo’n 70 kilometer van Granada. Net daarvoor had hij ruzie gemaakt met zijn schoonzoon.

De politie kwam meteen ter plaatse en een onderhandelaar probeerde de hele nacht op de man in te praten. Om 5 uur verbrak hij het contact, naar eigen zeggen omdat de kinderen zich klaar moesten maken om naar school te gaan. Omstreeks 8.30 uur werd de buurt opgeschrikt door verschillende schoten, net op het ogenblik dat de politie het huis binnenviel. Volgens tv-zender TeleCinco schoot de man meermaals in de lucht nadat hij de agenten had opgemerkt.

De politie trof drie levenloze lichamen aan. De stoffelijke overschotten van de kinderen werden in twee kamers gevonden. Een van hen vertoonde volgens de eerste vaststellingen een schotwonde, zijn broertje zou door verstikking om het leven zijn gebracht. De bejaarde man, die een vergunning had voor een jachtwapen, is volgens de politie uit het leven gestapt nadat hij zijn kleinkinderen had vermoord.

Verkeersongeval

Volgens Spaanse media was de 72-jarige man in maart betrokken bij een verkeersongeval waarbij zijn dochter, de moeder van de twee jongens, en zijn eigen vrouw om het leven zijn gekomen. De wagen die hij bestuurde botste toen tegen een muur, nadat hij het bewustzijn had verloren.

© REUTERS

De kleinkinderen en hun opa overleefden het ongeval, maar voor de twee vrouwelijke inzittenden kon geen hulp meer baten. De man voelde zich sindsdien schuldig voor hun dood en zocht psychologische hulp, maar bleef met donkere gedachten kampen. “Het is een ongelooflijke tragedie”, zegt een van de buren aan TeleCinco. “We wisten dat het psychologisch niet goed met hem ging”, beaamt Fernando Delgado, de burgemeester van Huétor Tájar. Delgado kondigde drie dagen van rouw af.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER