Gsm-operator haalt in geen tijd miljoen Italiaanse klanten binnen met spotgoedkoop aanbod

© Iliad

Het Franse telecombedrijf Iliad heeft in Italië een miljoen klanten binnengehaald nadat het er eind mei op de markt kwam met een extreem low cost-aanbod. Klanten kunnen er voor amper 5,99 euro per maand onbeperkt bellen, sms’en en 30 GB aan data verbruiken.

ehu

De Franse groep Iliad bracht op 29 mei haar Italiaanse aanbod op de markt: een abonnement van amper 5,99 euro per maand voor 30 GB data, inclusief onbeperkt bellen en sms’en. De operator beloofde dat het aanbod zou gelden voor het eerste miljoen klanten, maar heeft gisteren laten weten dat ook de volgende 200.000 klanten van de voorwaarden zullen kunnen genieten. Dat meldde het bedrijf nadat het op amper 50 dagen tijd die eerste kaap bereikte.

Woensdag waarschuwde Moody’s nog dat de komst van Iliad de Italiaanse markt stevig door elkaar zal schudden. De kredietbeoordelaar voorspelt verhoogde concurrentie en een daling van opbrengsten bij de drie grote Italiaanse operatoren, de komende twee jaar met gemiddeld 4 tot 6 procent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen