‘Geef ook 50-plussers een kans in de zorgsector’

© Jobat.be

De Limburgers Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB, en Wout Van Impe, Group Director van HR-consultancybedrijf Mercuri Urval, reageren op het nieuws dat er vandaag maar liefst 4.000 vacatures zijn in de zorgsector.

(kme)

Waarom blijft het zo moeilijk om vacatures ingevuld te krijgen? Het antwoord is dubbel: enerzijds laten we nog steeds talent links liggen in de eeuwige zoektocht naar de ‘witte raaf’, door niet verder zoeken dan de traditionele profielen", aldus Leroy en Van Impe.

"Anderzijds hebben veel bedrijven en leidinggevenden niet voldoende (tijd) geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun mensen. Daar betalen we nu een prijs voor. Het wordt hoog tijd dat we onze oogkleppen afdoen, en in actie schieten. Al meer dan twee jaar stijgt het aantal jobs, terwijl er op korte termijn zo'n 400.000 mensen van de babyboomgeneratie uit de arbeidsmarkt verdwijnen. Deze ‘grijze exit’ of ‘grexit’ is een grote hypotheek op onze economie, want voor 100 ouderen die uit de arbeidsmarkt vertrekken, komen er anno 2020 maar 78 jongeren bij. Bovendien neemt naast die kwantitatieve krapte, ook de kwalitatieve krapte toe: door de snel evoluerende technologie en digitalisering veranderen de gevraagde kennis en vaardigheden bijna voortdurend. Steeds meer mensen komen niet meer in aanmerking voor de vele beschikbare jobs op basis van hun huidige competenties. Een ‘war on talent’ wordt onvermijdelijk, dus zullen we talent moeten halen overal waar het zit."

>

>

>

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen