dinsdag 14 augustus 2018 - Motorcross
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Een zieke Yentel Martens zag af in het zware zand in Lommel. BAVO

motorcross

Martens wil revanche voor Lommel

Woensdag staat de klassieker op de Keiheuvel in Balen op het programma. De wedstrijd is de eerste van twee - op 8 september volgt nog Orp-le-Grand - die meetelt voor de Belgian Masters. In de 500cc wil Yentel Martens zich nog eens meten met de WK-rijders, terwijl thuisrijder Jago Geerts in de 250cc als favoriet start.

Het Belgisch kampioenschap steekt dit seizoen weer in een nieuw jasje. Naast het BK inters in de 250 (MX2) en 500cc (MXGP), dat is weggelegd voor niet-WK-rijders, is er in Balen ook nog een superfinale - de Belgian Masters - waarin de beste 250 en 500cc-rijders het tegen mekaar opnemen. In Orp-le-Grand (8 september) wordt dezelfde formule gehanteerd. De rijder die de meeste punten sprokkelt in die twee superfinales mag zich kampioen van de Belgian Masters noemen.

Griep

Yentel Martens had na zijn knieblessure enorm uitgekeken naar de Grote Prijs in Lommel en de race op de Keiheuvel. Maar Lommel draaide uit op een tegenvaller. Op zaterdag werd de Husqvarna-rijder geveld door griep. “Ik voelde me ellendig, was helemaal leeg. Ik moest in beide reeksen de strijd staken”, zucht de Lommelaar.

Na een weekje uitzieken hervatte Martens zaterdag de training. Hij zint dan ook op sportieve revanche in Balen. “De Keiheuvel is één van mijn lievelingsbanen. Winnen zoals papa (Jacky Martens is er samen met Stefan Everts recordhouder met zes zeges, nvdr) is me nog niet gelukt, maar ik duik er wel meestal op in de top vijf. Dat is nu ook mijn doel”, zegt Martens, die er moet opboksen tegen o.a. Coldenhoff, Anstie, Strijbos, Simpson en Nagl.

Bij de inters 250cc is het uitkijken naar Jago Geerts, die in zijn achtertuin rijdt. De tiener liet in de GP van Lommel zien dat hij een echte zandspecialist is. Toch zal hij de overwinning niet cadeau krijgen. Met Covington en Vlaanderen staan er nog twee ‘zandhazen’ aan de start. (jüs)

Timing:12u55 eerste reeks inters 500, 13u25 eerste reeks inters 250, 15u20 tweede reeks inters 500, 15u50 tweede reeks inters 250, 17u30 Belgian Masters

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws