Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schattige babybrilbeer onderneemt eerste stappen buiten in Zoo van Antwerpen

In de Zoo van Antwerpen werd in februari een brilbeertje geboren. Nadat het kleine welpje de eerste maanden veilig dicht bij mama Zamora bleef, kwam het deze week voor het eerst schuchter naar buiten. Moeder en babybeer ondernamen een hele snuffeltocht over boomstammen en tussen de struiken van hun buitenverblijf. De Zoo deelde de vertederende beelden op Youtube.

jtp

Tot op vandaag blijft het geslacht van het brilbeertje een mysterie. Nu het kleintje buitenkomt, hopen de verzorgers door observatie het geslacht te kunnen bepalen. Aan de manier waarop het dier plast, kunnen ze het geslacht onderscheiden. Rechtopstaand voor een mannetje, gehurkt voor een vrouwtje.

“We zullen kunnen genieten van veel levendigheid en zotte kuren van dit kleine deugnietje”, zo verwoordt verzorger Michael het. De komende dagen staat een verdere verkenning van het buitenverblijf op de planning.

Vijf jaar geleden zag Oberon, de eerste brilbeerbaby van België, het levenslicht in ZOO Antwerpen.

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER