Ook de lockers van de scholen werden gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.© Politie Geel-Laakdal-Meerhout

Politie controleert leerlingen op drugsbezit: een scholier betrapt met softdrugs

Geel -

De politie betrapte dinsdag bij een drugscontrole in twee secundaire scholen in Geel één leerling in het bezit van verdovende middelen. 119 leerlingen en leraren uit de scholen Sint-Maria en Sint-Jozef werden gecontroleerd.

De lokale politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout zette dinsdag tijdens de drugscontroles op de twee Geelse scholen tien medewerkers in. Er was ook bijstand van twee agenten met een drugshond van de federale politie.

In de secundaire scholen Sint-Maria en Sint-Jozef moesten 119 scholieren en leraren uit twaalf klassen zich laten controleren op het bezit van verdovende middelen. Ook klaslokalen, schooltassen en lockers werden gecontroleerd. “Bij drie jongeren reageerde de drugshond positief. Na controle bleek een leerling effectief softdrugs op zak te hebben”, klinkt het bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “De controles verliepen vlot en namen een lesuur in beslag.”

Deze controles maken deel uit van het drugbeleidsplan van de scholengemeenschap Kogeka. Dat plan bestaat intussen al meer dan tien jaar en kwam tot stand met alle Geelse secundaire scholen samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners