© BELGA

Buffel zet carrière verder aan de Gaverbeek: “Vuur is nog niet gedoofd”

Thomas Buffel (37) zet zijn carrière verder aan de Gaverbeek. Zoals eerder aangekondigd zette de rechterflankspeler zijn krabbel onder een contract bij Zulte Waregem. Buffel kreeg geen contractverlenging bij KRC Genk.

rahe

Buffel wordt deze namiddag op training verwacht. Essevee zet duidelijk in op ervaring, want het denkt ook aan Olivier Deschacht. Die geniet echter ook belangstelling van Antwerp.

Buffel is alleszins tevreden met zijn overstap. “Het vuur is absoluut nog niet gedoofd en de passie om op het veld te staan is nog te groot”, aldus de speler op de webstek van Essevee. “Ik ben Zulte Waregem dankbaar voor de kans die ze mij geven. Dit is een ambitieuze stabiele club waar ik mijn steentje nog kan bijdragen en mijn ervaring zal gebruiken op en naast het veld”, klinkt het overtuigd.

Buffel weet nog niet of hij in Genk blijft: “Neergelegd bij beslissing”

Thomas Buffel en Genk-voorzitter Peter Croonen hebben maandagochtend samen de pers te woord gestaan. Het was de eerste keer dat Buffel reageerde op zijn vertrek bij de club als speler. Hij weet nog niet of hij in wil gaan op het aanbod om aan de slag te gaan in de Genkse jeugdacademie.

Voorzitter Croonen noemde het opnieuw “een moeilijke beslissing”. “Thomas is een van de beste transfers die de club ooit heeft gedaan. Hij heeft geweldige statistieken bij elkaar gespeeld. Onze deur staat altijd open voor hem.”

Buffel zelf noemde het vertrek “geen goodbye forever”. “Ik had er graag nog een jaartje bijgedaan om zo in schoonheid te eindigen als profvoetballer in Genk. Helaas werd hier anders over beslist. Een beslissing waar ik me met spijt in het hart bij neerleg want niemand is groter dan de club.”

“Ik bekijk het aanbod van Genk nog. Ik wil nog niet stoppen en ga nog een jaar door. Ik heb al een aantal telefoontjes gekregen, maar ik zal wel het gevoel moeten hebben dat het een ambitieuze club is”, vertelde hij.

Na passages bij Feyenoord, Excelsior, Glasgow Rangers en Cercle Brugge speelde Buffel maar liefst 388 wedstrijden - een clubrecord - in het shirt van KRC Genk. “Racing zit voor altijd in mijn hart. Ik ben trots op mijn negen jaren in Genk. Ik bedank de club dat ze ook in moeilijke periodes achter mij stond (Buffel verloor anderhalf jaar geleden zijn echtgenote, nvdr.). Genk heeft er een medesupporter bij.”

Aangeboden door onze partners