© zb

Twee gewonden bij frontale botsing op Zeventig Zilleweg

Op de Zeventig Zilleweg in Ham kwam het rond 9.30 uur, op zo’n 200 meter van de verkeerslichten, tot een zware aanrijding tussen een Opel en een Porsche. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

zb

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk week een van de bestuurders af van de rijbaan, waardoor het tot de frontale botsing kwam. Beide voertuigen kwamen op enkele meters van elkaar terecht. Brandweerman Davy Snoekx van brandweerzone Noord-Limburg, die toevallig voorbijreed, zag het ongeval gebeuren en diende de eerste zorgen toe. “Ik verwittigde onmiddellijk mijn collega’s en bood hulp aan de slachtoffers.”

De brandweer moest de 25-jarige bestuurster van de Opel uit het voertuig bevrijden. Zij is zwaargewond. De man uit de Porsche is lichtgewond.

De Zeventig Zilleweg was vanaf de verkeerslichten langer dan een uur afgesloten voor alle verkeer. Dat zorgde voor heel wat verkeershinder. De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer