© GMAX AGENCY

Verrassende Tourselectie UAE: Jasper Philipsen mag al meteen mee in zijn eerste profjaar

UAE Team Emirates heeft zonet de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Frankrijk. Verrassende naam is die van Limburger Jasper Philipsen. De 21-jarige Hammenaar mag als neo-prof al meteen mee naar de Tour.

gvdl

Klik hier voor onze digitale wielergids

Door het uitvallen van Fernando Gaviria was er binnen het team uit de Emiraten een plaatsje vrijgekomen en dat wordt verrassend genoeg ingenomen door Jasper Philipsen. Hij zal vermoedelijk de Noor Alexander Kristoff moeten bijstaan in de voorbereiding van de sprint. De Italiaan Fabio Aru en de Ier Dan Martin mogen zich in het hooggebergte uitleven, bijgestaan door Sergio Henao. Ex-wereldkampioen Rui Costa is de puncher van dienst, de Noren Bystrom en Laengen vervolledigen het achttal.

Philipsen is uiteraard enorm opgezet met zijn selectie. “Een woord: opgewonden. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen. Het is een droom deel uit te maken van deze ploeg in de Tour. Ik zal alles geven om de ploeg te helpen de doelen te realiseren”, schrijft Philipsen in een reactie op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer