© RR

Feestvierder probeert tevergeefs auto van agent te stelen

Het openbaar ministerie heeft donderdag 24 maanden cel gevorderd tegen een 26-jarige Genkenaar die op 29 april de wagen van een Hasseltse politieman beschadigde.

geho

De man was een avondje gaan stappen in Hasselt en het liep naar eigen zeggen mis toen hij een xtc-pil nam. “Een black-out. Ik heb dingen gedaan die niet hoorden”, klonk het in de rechtbank. Rond 6 uur sloeg hij een zijruit van een auto stuk. De man had de pech dat er een agente in burger passeerde die zag dat het om de wagen van een collega ging. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de man in de wagen en gedroeg de man zich weerspannig. Ook in het ziekenhuis, waar ze zijn wenkbrauw moesten verzorgen, bleef de man agressief.

De afgelopen jaren is hij al meermaals veroordeeld voor agressie. Dat verklaart meteen waarom hij sinds de jongste feiten achter de tralies zit. Volgens zijn advocaat had de man niet de bedoeling de auto te stelen. “Hij dacht dat het zijn wagen was of die van zijn vriendin. Ik vraag om een herkwalificatie.” Het leverde hem luid gelach van de procureur op. Vonnis op 7 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer