Vergadering tussen directie en vakbonden om staking op luchthaven Charleroi donderdag te vermijden

© BELGA

De vakbonden en de directie van de luchthaven van Charleroi (BSCA) zullen woensdag verder overleggen “om te pogen een oplossing te vinden en de staking die voor donderdag gepland staat te vermijden”. Dat bevestigde het hoofd communicatie van BSCA na een vergadering tussen de partijen dinsdagavond.

Bron: BELGA

Het personeel van de luchthaven van Charleroi kondigde dinsdagmiddag aan dat men donderdag gaat staken. Dat zal naar verwachting grote hinder veroorzaken op de luchthaven. Meer dan 17.500 vertrekkende passagiers en 94 vluchten zouden worden getroffen.

Dinsdagavond vond nog een vergadering plaats tussen de directie en de vakbonden. Die leverde vooralsnog niks op. De partijen zetten de onderhandelingen woensdagochtend voort. 

“Vanavond vond een lange vergadering plaats tussen de vakbonden en het management en morgenochtend zijn al verdere besprekingen gepland om te pogen een oplossing te vinden en een staking te voorkomen”, zei Nathalie Pierard, hoofd communicatie van BSCA, kort na middernacht in een mail.

LEES OOK. Luchthaven van Charleroi geeft van pesterijen beschuldigde leidinggevenden andere taak

De luchthaven van Charleroi nodigt passagiers uit “om de situatie te volgen via onze communicatiekanalen” en “verontschuldigt zich nu al voor het veroorzaakte ongemak”, aldus nog de communicatieverantwoordelijke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen