Direct naar artikelinhoud

Binnenkort controles op doping in fitnesscentra Brussel en Wallonië

Binnenkort controles op doping in fitnesscentra Brussel en Wallonië
Beeld thinkstock

De Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. De Franse gemeenschap zal daar eind maart of begin april een nieuw decreet over goedkeuren. Dat schrijft Le Soir vandaag.

Het gaat om de omzetting van de antidopingcode van het wereldantidopingagentschap WADA. ONAD zal daardoor binnenkort in staat zijn om ook amateursporters te controleren op doping, zelfs als ze niet zijn verbonden aan een sportclub, zoals bijvoorbeeld in fitnesscentra. 

Wie tegen de lamp loopt, riskeert een schorsing van 1 tot 4 jaar of een boete van 350 tot 10.000 euro. In Vlaanderen werd de WADA-code al enkele jaren geleden omgezet in een nieuw decreet. Sindsdien worden er 20 tot 30 procent meer dopinggevallen geregistreerd.

De Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. In Vlaanderen werd de WADA-code al enkele jaren geleden omgezet in een nieuw decreet. Sindsdien worden er 20 tot 30 procent meer dopinggevallen geregistreerd.Beeld Thinkstock