© Serge Minten

Atletiek Genk Loopt

Koppel Wouter en Karen geven iedereen het nakijken tijdens Genk Loopt

Wouter Simons blijft sant in eigen land. De ex-Genkenaar won de 10 mijl van Genk Loopt. Daarbovenop zorgde zijn vriendin Karen Van Proeyen voor extra ‘winners high’ door de 10km op haar naam te schrijven.

Voor eigen volk kun je altijd iets meer en dat bewees Wouter Simons (28). “De ochtend zelf heb ik pas definitief de knoop doorgehakt om deel te nemen. Een keelontsteking speelde me parten. Waarschijnlijk de weerslag en naweeën van de trailmarathon in de Ardennen en de TenMiles van Antwerpen van de voorbije weken. Ik heb mezelf misschien een beetje te zeer uitgeperst. Maar als geboren en getogen Genkenaar wilde ik niet ontbreken. Puur op het thuisgevoel, parcourskennis, wedstrijdervaring en een uitstekende basisconditie heb ik de race naar mijn hand gezet, want echt top heb ik me nooit gevoeld hoewel de aanmoedigingen van de supporters tot zelfs op Kattevennen me deugd deden. Dat ik in Genk al voor de vierde keer kan winnen, kan het niet anders dat deze wedstrijd op mijn lijf is geschreven.”

© Serge Minten

Wie het winnen ook niet verleert, is partner Karen Van Proeyen. Voor de derde keer in vijf dagen, na haar dubbele winst op de Tungri Run, liep ze als eerste over meet in Genk van de 10km. “Die zegereeks mag nog een tijdje blijven doorgaan (lacht). Hier was misschien niet de grootste tegenstand aanwezig, maar winnen blijft leuk. Wat ik me wel afvraag, waar blijft de jeugd om mij het vuur aan de schenen te leggen. Ik word dit jaar immers 40.”

Leeftijdgenote Leentje Hellemans was de beste op de 10mijl en Antwerpenaar Sisay Cornelis zette de 10km naar zijn hand. De winst op de kortste afstanden gingen naar de Sepp Vanlaethem en Cynthia Huybrechts (3km) en Bram Rouffa en Anne Schreurs (5km). (gesi)

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer