Pakkend eerbetoon aan overleden vrouw en een western om u tegen te zeggen

© *

Klaar voor een van de meest intense tv-momenten van het jaar? Want dat wordt de aflevering van 'Die Huis' met acteur Stefaan Degand (40), ook bekend als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Dat en meer zie je vanavond op tv.

tdl

Stefaan Degand eert zijn overleden vrouw

Degand wil een eerbetoon brengen aan Julie Nelissen, zijn vrouw die vorig jaar op 31-jarige leeftijd overleed aan een acute bacteriële hersenvliesontsteking. Ze was zes maanden zwanger van een tweede kind, Bo. “Iedereen moet weten wat een schoon madam Julie was. Ik heb zitten roepen in haar gezicht dat ze moest vechten, maar ze heeft me niet gehoord. In twee uur tijd heeft die ­bacterie alles kapot gemaakt.” Degand legt uit hoe hij erdoor kwam en hoe hij een goede vader probeert te zijn voor zijn dochter Mila.

Die Huis Eén 20.40 uur

tijd voor wat Duitse-Finse crimi

Canvas pakt uit met een nieuwe Duits-Finse crimireeks waarin een vrouwelijke speurder opnieuw aan de slag gaat bij de politie en de vondst onderzoekt van een vrouwelijk lichaam op een bouwwerf. Rechercheur Sofia Karppi heeft een moeilijke periode achter de rug: na de dood van haar man bleef ze achter met twee kinderen. Ze krijgt een groentje aan haar zijde, Sakari Numi, gespecialiseerd in financiële misdrijven. De serie Deadwind kreeg goeie recensies op Netflix. De opnames van het tweede seizoen zouden in het voorjaar van 2019 starten.

Deadwind Canvas 23.10 uur

Mogelijk de beste ‘Terminator’-film ooit

Kleine tip voor wie thuis een paar 3D-brillen heeft liggen: James Cameron, de regisseur van Titanic, bracht Terminator 2 vorig jaar opnieuw uit, 26 jaar na de oorspronkelijke release. Het ging om de 3D-versie, een unieke kans om de epische gevechten tussen de T-800 robot (Arnold Schwarzenegger) en de gesofisticeerdere T-1000 (Robert Patrick) in alle glorie te bekijken. Op het kleine scherm blijft er genoeg over om van te genieten, met name de speciale effecten, de make-up en het geluid, goed voor vier Oscars, én de weergaloze acteerprestatie van Schwarzenegger. Actiefilm met heel veel waar voor je geld.

Terminator 2: Judgment Day Caz 20.40 uur

Een western om u tegen te zeggen

Die ene western waarin een muziekdoosje of eigenlijk twéé muziekdoosjes een duel tussen twee cowboys beslechten: dat is deze spaghettiwestern uit 1965 van -wie anders- Sergio Leone. Clint Eastwood trekt opnieuw de poncho van ‘de man zonder naam’ aan om samen met kolonel Douglas Mortimer -een heerlijke Lee Van Cleef- een bende op te rollen die zich schuilhoudt in een spookstadje nabij de Mexicaanse grens. In de rol van een van de boeven: Klaus Kinski. En wie goed kijkt: Sergio Leone zelf speelt een gastrol als “de fluitende premiejager”.

For a few dollars more Zes 20.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jef Van Hoofstat de serie Narcos: Mexico aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

Oorspronkelijk was deze dramareeks bedoeld als het vierde seizoen van het gelauwerde ‘Narcos’, maar door de hoge sterftegraad bij de hoofdpersonages in die serie werd toch maar beslist om met een schone lei te beginnen. En in één vlotte beweging het toneel te verplaatsen van Colombia naar Mexico. ‘Narcos: Mexico’ gaat namelijk over de oorsprong van de drugsoorlog die het Midden-Amerikaanse land tot op vandaag in zijn greep houdt: van de chaotische begindagen wanneer onafhankelijke maar amateuristische wiettelers nog dachten de slag van hun leven te kunnen slaan, tot de strijd op leven en dood tussen gigantische kartels die het vandaag is geworden.

Diego Luna (bekend van ‘Rogue One: A Star Wars Story’ en ‘Y tu mamá también’) vertolkt Félix Gallardo, deman die in de jaren ’80 het roer overnam van wat het machtige Guadalajara-kartel zou worden, en honderden drugdealers verenigde in een bloederig zakenimperium. Hij krijgt tegengas van DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña, bekend van tientallen bijrolletjes in Hollywoodfilms als ‘de grappige Mexicaan’), die al snel ontdekt dat hij zijn leven op het spel heeft gezet door deze opdracht aan te nemen.

Mexico Netflix Vanaf 16 november

ook nieuw op Netflix

The Ballad of Buster Scruggs – Vanaf 16 november – NetflixEen moeilijke bevalling, deze: Netflix had de geniale gebroeders Coen eindelijk zover gekregen om het medium ‘film’ te laten vallen voor een serie, maar door allerlei productieproblemen werden de zes niet-verwante afleveringen over het leven in het Amerikaanse wilde westen toch weer aan elkaar geplakt tot een film. Passeren de revu: een zangeres die kan schieten, een wannabe bankovervaller die de gevolgen van zijn daden onder ogen moet komen, twee erg vermoeide rondreizende artiesten, een goudzoekster die ook liefde en de ironie van het leven vindt, en een dodelijke rit met de koets.

The Kominsky Method – Vanaf 16 november – NetflixOscar-winnaar Michael Douglas is Sandy Kominsky, een acteur die ooit op de rand van de grote doorbraak stond maar vrede moest nemen met een carrière als acteercoach, Alan Arkin is zijn goede vriend en manager Norman Newlander. Samen proberen de twee oude knarren in deze comedyreeks relevant te blijven in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid belangrijker zijn dan op eender welke andere plek ter wereld.

Keuze van de redactie

Video