© ram

Maarten Leemans trekt lijst Anders

Als eerste van de Hoogstraatse politieke partijen heeft ­Anders, die in de oppositie zit, haar kandidaten voorgesteld. ­Opvallend is dat Fons Jacobs niet op de eerste plaats staat.

ram

De lijst Anders behaalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen drie zetels. De partij kiest voor verjonging en zet daarom de 36-jarige Maarten Leemans bovenaan de lijst. Daarna volgen nieuwkomers Mia Timmerman, Tom Bilcke en Katrien Knaeps. Huidig raadslid Dimitri Van Pelt staat op plaats vijf. Musia ­Mwankumi is met 18 jaar de jongste kandidaat, terwijl de 81-jarige May Huybrechts de ouderdomsdeken vormt. Fractievoorzitter Fons Jacobs duwt de lijst.

“In totaal staan acht nieuwkomers op de lijst”, zegt Maarten Leemans. “Ze hebben allemaal een plaats in de bovenste helft. Onze partij gaat voor een sociaal Hoogstraten met aandacht voor alle inwoners. Het is belangrijk om naar de toekomst toe duurzaam te investeren, met aandacht voor de eigenheid van de dorpskernen.” De slogan van Anders luidt ‘Samen voor een beter Hoogstraten’.

De volledige lijst met kandidaten staat op de website www.hoogstratenanders.be