Geëmotioneerde Goffin na superduel aan publiek: “Dit was nooit gelukt zonder jullie”

© Isosport

David Goffin had het moeilijk om zijn emoties de baas te kunnen na zijn indrukwekkende zege tegen de Australiër Nick Kyrgios. Goffin zette zo België op gelijke hoogte in de Davis Cup, Steve Darcis speelt later zondag de beslissende vijfde match tegen John Thompson. “Dit is gelukt dankzij het publiek”, bedankte Goffin een uitzinnig Paleis 12.

jtp, belga

Lees ook: België naar de finale van de Davis Cup! Sterke Darcis volgt voorbeeld van Goffin en wint makkelijk

“Ik weet eigenlijk niet hoe de match verlopen is. Het waren lastige weken in aanloop naar deze wedstrijd, maar om dan zo’n wedstrijd te kunnen spelen... Dat was schitterend. Maar het is gelukt dankzij het publiek. Bedankt, iedereen! Nu is het aan Steve, ik hoop dat jullie nog energie over hebben?”, plaagde Goffin voor de laatste wedstrijd de aanwezige fans.

“De eerste set was een gevecht van opslagspelletjes. Veel punten werden beslist op de eerste bal. Beetje bij beetje voelde ik me beter worden, en kon ik in de rally’s de bovenhand nemen. “Ik ben dan ook zeer blij dat ik deze wedstrijd kon winnen.”

“We zullen zien hoe mijn lichaam reageert als ik stop met ontstekingsremmers”, aldus Goffin. De Luikenaar was eind augustus van de US Open in New York teruggekeerd met een blessure aan de linkerknie. De medische staf van het Belgische deed er alles aan om Goffin klaar te stomen voor de halve finales in de Davis Cup. Volgende week neem Goffin deel aan het ATP-toernooi in Metz. Op het hardcourttoernooi in Frankrijk start onze landgenoot als het tweede reekshoofd.

© EPA-EFE

Steve Darcis: “Heel blij zo’n momenten te mogen beleven”

Steve Darcis heeft het Belgische tennis nog maar eens op zijn grondvesten doen daveren. Voor de vijfde keer in zijn carrière zorgde de 33-jarige Luikenaar bij een Davis Cup-ontmoeting voor het beslissende punt. Darcis klopte in de vijfde partij van de halve finales van de Davis Cup tegen Australië Jordan Thompson in drie sets en bezorgde België zo een finaleticket. “Het is voor dit soort wedstrijden dat ik tennis ben beginnen spelen”, liet Darcis na afloop met een glimlach tot achter zijn oren optekenen.

Darcis wilde ondanks zijn heldenrol ook de prestatie van David Goffin nog eens onderlijnen. “David heeft fantastisch gespeeld. En daardoor heb ik achteraf mijn job kunnen doen. Het is een prachtige overwinning voor het team. Dit zijn magische momenten. We zijn een heel hecht team en hier in Brussel voor zo’n uitzinning publiek de zege kunnen pakken, is heel speciaal. Het is voor dit soort wedstrijden dat ik ben begonnen tennis te spelen.”

“Misschien was ik meer ontspannen dan mijn tegenstander”, ging Darcis. “Ik ken dit soort situaties. Ook tegen Frankrijk hebben we een kans. Onze loting tot nu toe was immers ook niet eenvoudig. Ik wil echt geen tweede finale in drie jaar verliezen”, eindigde Mister Davis Cup al lachend.

© AP

Johan Van Herck: “Hoop dat Frankrijk ons onderschat”

België strijdt van 24 tot 26 november voor de tweede keer in drie jaar voor de eindzege in de Davis Cup. Tegenstander wordt negenvoudig winnaar Frankrijk. Belgisch kapitein Johan Van Herck ziet de ontmoeting met vertrouwen tegemoet.“We hebben de ambitie de Davis Cup te winnen”, aldus Van Herck. De kapitein had een interview met de Franse kapitein Yannick Noah gehoord, die al zeker was dat de Fransen de finale zouden spelen tegen Australië. “Dat viel me tegen van hem”, aldus Van Herck. “Ik hoop dat hij ons in november onderschat. Ik ben er zeker van dat het een mooie finale wordt. Als we even sterk spelen als dit weekend, zal het zwaar zijn ons te kloppen. Anderzijds: als we zouden verliezen, maar alles geven, zal ik nog een tevreden kapitein zijn.”

© Isosport

De Fransen zullen thuis spelen en dus ook de ondergrond spelen. “Dat maakt ons niets uit”, aldus Van Herck. “Wij kunnen op elke ondergrond spelen en zullen vechten als leeuwen.” Het wordt de achtste ontmoeting tussen België en Frankrijk in de Davis Cup. De Fransen leiden met 4-3 in onderlinge ontmoetingen.

Door de finale te halen zijn de Belgen er in 2018 al zeker van de eerste ronde in eigen land te spelen.

Kyrgios: “Een Goffin op dit niveau is één van de beste spelers ter wereld”

Na afloop van de partij tussen Goffin en Kyrgios erkende de Australiër, nochtans drie keer eerder aan de winnende hand tegen Goffin, de superioriteit van de Luikenaar.

“Ik ben goed begonnen”, opende Kyrgios. “Ik kreeg nadien ook nog enkele goed mogelijkheden, maar Goffin heeft ook gewoon uitstekend gespeeld. Hij was simpelweg te goed. Zowel op de eigen service als in zijn returns was hij subliem. Hij heeft enkele heel mooie staaltjes tennis afgeleverd. Een Goffin op dit niveau is één van de beste spelers ter wereld.”

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen