Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Blinken zegt tegen Zelensky dat nieuwe hulp onderweg is

Nieuwe militaire hulp is onderweg en die hulp zal een verschil maken op het slagveld. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens zijn bezoek aan Kyiv.

Afbeelding

Demonstranten bij universiteiten maken zich op voor nieuwe dag

Pro-Palestijnse demonstranten hebben in diverse steden de nacht doorgebracht in hun tenten die ze hadden opgezet bij universiteiten. In Nijmegen zijn op het terrein van de Radboud Universiteit volgens een woordvoerder van de organisatie zo'n zestig mensen blijven slapen.

Afbeelding

Consumentenbond raadt drie zonnebrandcrèmes af om te lage factor

De Consumentenbond raadt mensen drie geteste zonnebrandcrèmes af te gebruiken. De middelen bieden niet de beschermingsfactor die op de verpakking wordt beloofd, meldt de Consumentenbond.

Afbeelding

Qatar: besprekingen bestand bijna in impasse door operatie Rafah

De gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn volgens de premier van Qatar nagenoeg vastgelopen. Dat komt volgens Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani door de omstreden Israëlische operatie in Rafah. Qatar bemiddelt tussen Hamas en Israël.

Afbeelding

Sony ziet kwartaalverkoop PlayStation-spelcomputers dalen

Het Japanse technologie- en entertainmentconcern Sony heeft in de eerste drie maanden van dit jaar minder PlayStation 5-spelcomputers verkocht dan in de voorgaande periode. Ook waren er minder spelers op het PlayStation-netwerk en werden minder games verkocht.

Afbeelding

EBU blijft bij beslissing om Joost Klein te diskwalificeren

De European Broadcasting Union (EBU) heeft haar statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. De organisatie van het Eurovisie Songfestival blijft achter de beslissing staan om Klein uit de wedstrijd te halen.