Verdacht pakketje in centrum van Zutphen was een explosief

Nieuws
Het verdachte pakketje dat zondagmiddag werd aangetroffen in de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen was een knuffeltje waaraan illegaal vuurwerk en een gasflesje waren getapet. Dat meldt de politie op X. Het pakketje wordt op een speciale locatie in Lochem vernietigd door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD).
anp
zondag 28 april 2024 om 18:48
Afbeelding
beeld anp

Een woordvoerster van de politie zei eerder dat in de straat iets was gevonden ‘dat zou lijken op een mogelijk explosief’. De EOD kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Ook werden uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen, werd afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PwC: belastingbijdrage Nederlands bedrijfsleven is 298 miljard

De totale belastingbijdrage van het Nederlands bedrijfsleven bedroeg vorig jaar 298 miljard euro, meldt accountants- en adviesorganisatie PwC op basis van eigen berekeningen. Dit geld komt terecht in de schatkist, de sociale fondsen en bij de Europese Unie.

Afbeelding

Rabobank breidt duurzaam leningaanbod voor boeren uit

Tuinbouwers kunnen vanaf nu ook een duurzame lening krijgen bij Rabobank. Afgelopen jaar begon de bank met het aanbieden van gunstige financiering voor veehouders om te verduurzamen, maar nu kunnen andere agrariërs zoals akker- en glastuinbouwers ook aanspraak maken op het geld.

Afbeelding

Rustige nacht bij vreedzaam protestkamp studenten in Maastricht

De overnachting van de actievoerende studenten in Maastricht is rustig verlopen. Dat liet een woordvoerder van de Universiteit Maastricht (UM) dinsdagochtend weten.

Afbeelding

Blinken zegt tegen Zelensky dat nieuwe hulp onderweg is

Nieuwe militaire hulp is onderweg en die hulp zal een verschil maken op het slagveld. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens zijn bezoek aan Kyiv.

Afbeelding

Demonstranten bij universiteiten maken zich op voor nieuwe dag

Pro-Palestijnse demonstranten hebben in diverse steden de nacht doorgebracht in hun tenten die ze hadden opgezet bij universiteiten. In Nijmegen zijn op het terrein van de Radboud Universiteit volgens een woordvoerder van de organisatie zo'n zestig mensen blijven slapen.

Afbeelding

Consumentenbond raadt drie zonnebrandcrèmes af om te lage factor

De Consumentenbond raadt mensen drie geteste zonnebrandcrèmes af te gebruiken. De middelen bieden niet de beschermingsfactor die op de verpakking wordt beloofd, meldt de Consumentenbond.