“Wij zijn bij de brandweer!” Groot gejuich bij deze kleuters van Mater Dei. .© rr

“Wij zijn bij de brandweer!” Kleuters Mater Dei krijgen educatieve bolderkar in de klas

Wuustwezel -

De tweede kleuterklas van Mater Dei Gooreind ontdekte alles over de brandweer dankzij een educatieve bolderkar. De ontmoeting met echte brandweermannen maakte ook indruk.

Leerkrachten en leerlingen leenden een boeiende educatieve bolderkar van de zone Rand. Deze kar zit vol leuke en leerrijke materialen. Zo konden de kleuters eens echte interventiekledij dragen, voelden ze hoe zwaar de helmen en laarzen zijn, leerden ze hoe een rookmelder werkt en bladerden ze door leuke prentenboeken over het thema.

Aan de hand van de educatieve doos Speel niet met vuur brachten de leerkrachten de kleuters inzichten bij over brandveiligheid en wat je moet doen als er ergens brand is. Het noodnummer en de slogan ‘eerst water de rest komt later’ klonk ook luid door de klas.

De ontmoeting met echte brandweermannen.© rr

Het hoogtepunt was het bezoek van de echte brandweermannen met de brandweerwagen. De kleuters konden al hun vragen stellen en kregen alles te zien. Zo mochten ze met de hele klas eens proberen een echte brandweerslang te tillen en mochten ze allemaal in de brandweerwagen zitten. “Leerrijk, boeiend en heel leuk”, zo klonk op het einde van de themaweken. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners