Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

Nieuws
Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:31
Afbeelding
beeld anp

Aan de Noord-Hollandse kust en in het westelijke Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van tussen de 75 en 85 kilometer per uur, verwacht het KNMI. Dat kan hinder veroorzaken bij buitenactiviteiten (zoals evenementen in tenten). Ook kan dat lastig zijn voor het verkeer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatscommissie: maak PTSS-behandeling met MDMA mogelijk

De overheid moet medische behandelingen tegen posttraumatische stressstoornis (PTSS) met MDMA zo snel mogelijk beschikbaar maken. Dat schrijft de staatscommissie die onderzoek deed naar de drug.

Afbeelding

Doden en gewonden na botsing treinen in Tsjechië

In de Tsjechische plaats Pardubice zijn zeker vier doden en tientallen gewonden gevallen toen een passagierstrein op weg naar Oekraïne frontaal botste op een vrachttrein. Dat melden Tsjechische media op gezag van de hulpdiensten.

Afbeelding

Politie ontruimt tentenkamp bij Nijmeegse universiteit

De politie heeft woensdagavond laat een tentenkamp van pro-Palestijnse demonstranten bij een gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen ontruimd.

Afbeelding

Idee dat Rusland NAVO wil aanvallen is onzin, zegt Poetin

De gedachte dat Rusland op uitbreiding is gezind en ook een NAVO-land zou willen aanvallen is 'onzin'. Dat zei president Vladimir Poetin tijdens een interview met internationale media woensdag.

Afbeelding

Raad Westerwolde wil boetegeld Ter Apel niet onder inwoners delen

De gemeenteraad van Westerwolde is het niet eens met een voorstel van de lokale PVV en Ecologisch Alternatief om het boetebedrag dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de gemeente betaalt, te verdelen onder de inwoners.

Afbeelding

Trump-zaak in Georgia stilgelegd om bezwaar tegen aanklaagster

De rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de verkiezingsfraudezaak tegen oud-president Donald Trump voorlopig op pauze gezet. Eerst moet het hoger beroep worden afgewacht over het aanblijven van aanklaagster Fani Willis.