Jasper Stuyven deelt röntgenfoto na operatie: “Enorme klap dat mijn voorjaar in een oogwenk voorbij is”

Jasper Stuyven was net als Wout van Aert een van de zware slachtoffers in Dwars door Vlaanderen. De runner-up van de E3 Saxo Classic werd nog afgelopen nacht geopereerd in Herentals. Met succes, zo liet hij op Instagram weten. Hij postte een röntgenfoto van zijn sleutelbeen dat met een lange plaat en liefst tien schroeven bij elkaar wordt gehouden.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

LEES OOK. Ook man-in-vorm Jasper Stuyven moet kruis maken over ‘zijn’ koersen: “Drie dagen voor de Ronde, dat is desastreus”

“Twee jaar afzien in de klassiekers, vele trainingskampen en opofferingen die ik maakte en dan blijkt dat ik in 2024 niet alleen opnieuw de finales kan rijden, maar ook mijn beste conditiepeil ooit bereik”, schrijft Stuyven in de post. “In een oogwenk is mijn voorjaar echter voorbij. Het is trouwens mijn eerste sleutelbeenbreuk die ik oploop in mijn carrière. Ik hoop dat mijn team Lidl-Trek de goede resultaten kan verderzetten. Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Ik hoop nu snel te herstellen na mijn succesvolle operatie in Herentals. Nu zal ik mijn tijd nemen om zo optimaal mogelijk te herstellen.”

© Instagram Jasper Stuyven

De steunbetuigingen op de post van Stuyven stroomden binnen. “Je zal nog sterker terugkeren”, schreef ploegmakker Mads Pedersen, zelf betrokken bij de val. Remco Evenepoel liet weten: “Courage, come back stronger”.

Stuyven kwam woensdag zwaar ten val op de Ninoofsesteenweg van Ronse, op zowat 68 kilometer van de finish in Dwars door Vlaanderen. Samen met onder meer Wout van Aert werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis van Ronse waar een gebroken sleutelbeen werd vastgesteld. Een ambulance bracht de onfortuinlijke Jasper Stuyven later op de avond naar het ziekenhuis van Herentals.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stuyvens ploegmakker Mads Pedersen plaatste ook een Instagrampost waarin hij zei te hopen op de Ronde van Vlaanderen.

“Een pijnlijk lijf staat zeker op het menu voor de komende dagen, maar ik ga mijn uiterste best doen om er zondag weer te zijn! Ik wens mijn gevallen ploeggenoten een spoedig herstel!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen