Hoge functionaris: Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan

Nieuws
Het is onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint, vertelt een hoge Amerikaanse functionaris aan ABC News. De kans op een aanval zou groter zijn na de viering. Wel zegt hij dat dit altijd nog kan veranderen.
anp
donderdag 18 april 2024 om 02:03
Afbeelding
beeld anp

Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. Dit jaar wordt het gevierd van maandag 22 april tot het vallen van de avond op dinsdag 30 april.

De Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde en andere leiders verkeren nog steeds in een hoge staat van paraatheid. Zo zouden sommigen zich verschuilen in ‘safe houses’ en ondergrondse faciliteiten, aldus de functionaris.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS.

Afbeelding

Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open

De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld.

Afbeelding

Verkopen Starbucks omlaag door zuinigheid bij consumenten

Starbucks heeft zijn verkopen in de eerste maanden van dit jaar zien terugvallen. Kortingen en nieuwe koffie-varianten in diverse markten bleken niet genoeg om prijsbewuste consumenten te verleiden meer koffies en andere producten te bestellen.

Afbeelding

Nederlandse industrie veert snel op dankzij toename nieuwe orders

De Nederlandse industrie herstelt zich snel. Volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) namen in april zowel de productie, het aantal nieuwe orders als de werkgelegenheid toe.

Afbeelding

Omzet detailhandel stijgt bijna 5 procent

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in maart met 4,8 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

Politie New York arresteert pro-Palestijnse Columbia-studenten

Honderden gehelmde politieagenten zijn dinsdag de campus van Columbia University in het hart van New York binnen gemarcheerd om een ​​gebouw te ontruimen dat werd bezet door pro-Palestijnse studentendemonstranten. Dat melden diverse Amerikaanse media.