Gitarist Steven Anthonis, zanger Ronny Vermeylen, drummer Gaétan Van der Auwermeulen en bassist Robby Weber vormen samen ASERMOIETUITKOMT.© RR

Heistse band ASERMOIETUITKOMT lanceert derde album in bijna uitverkochte Hnita-Hoeve

Heist-op-den-Berg -

De Nederlandstalige punk- en hardcoreband ASERMOIETUITKOMT uit Heist-op-den-Berg lanceerde zopas het derde studioalbum Miauw. De band werkte voor het eerst met gastzangers, onder wie Jeroen Camerlynck van Fleddy Melculy en stelt de nieuwe cd op zaterdag 20 april voor in de Hnita-Hoeve.

ASERMOIETUITKOMT was al actief eind jaren tachtig en keerde na dertig jaren stilte terug in een nieuwe bezetting. In 2020 bracht de band het comeback album Welle zen terug uit, gevolgd door Onkruid vergaat niet in 2022.

De nieuwe plaat Miauw is beschikbaar op cd en staat sinds afgelopen weekend op streaming diensten als Spotify. “De titel van het album verwijst naar een liedje dat we gemaakt hebben over een poes. Daar komen wel een paar miauws in voor”, zegt frontman Ronny Vermeylen.

Bijna uitverkocht

In aanloop naar de release van het album werden er tijdens de voorbije maanden al singles gelanceerd. Mijn Zin, Oud ijzer, Duisternis en Lachen kost geen geld gaven zo al een voorproefje van de volledige plaat. Jeroen Camerlynck van Fleddy Melculy neemt de refreinen voor zijn rekening op Mijn Zin, terwijl Lenny van The Priceduifkes de refreinen zingt op Oud ijzer. Peggy Hartiel van coverband Gaz-Planché zingt mee op Doe dat maar zelf, De ideale P. en De poes. Yorick De Graef van Mechels Laweit zingt mee op Te druk.

De Hnita-Hoeve is inmiddels bijna uitverkocht voor de cd-voorstelling van 20 april. “De bevriende bands Rudlon, Mechels Laweit en Belgian Asociality komen ook langs. Er zijn nog een twintigtal tickets beschikbaar. Bestellen kan online of kan misschien nog op de avond zelf aan de kassa”, deelt de band mee.

Op 27 april speelt ASERMOIETUITKOMT in JH Tjok in Hove. Op 4 mei kan je de band aan het werk zien in de Rockkelder in Balen. (kvro)

www.asermoietuitkomt.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners