Scheidsrechtersbaas feliciteert ref Lambrechts na ingreep videoref in Charleroi

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist maakte maandag een positieve balans op van het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR) op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. “De VAR-tussenkomst tijdens de wedstrijd Charleroi-KV Mechelen was zonder discussie correct”, blikt Verbist terug op het afgelopen voetbalweekend.

Malinwa moest in het Stade du Pays na 70 minuten met een man minder voort, nadat scheidsrechter Erik Lambrechts Rob Schoofs van het veld had gestuurd. Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart.

“Na een te late tackle van Rob Schoofs (Mechelen) op Dodi Lukebakio (Charleroi) laat scheidsrechter Erik Lambrechts het spel doorgaan omdat er een tegenaanval van Charleroi opgezet wordt”, legt Verbist uit. “Na die aanval, waarbij de bal naast gaat, geeft de scheidsrechter alsnog geel aan de speler van Yellow Red KV Mechelen. Hierna komt de VAR tussen en na het zien van de beelden geeft de scheidsrechter een terechte rode kaart aan Schoofs.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen