Marco Wittmann verliest zege in tweede race DTM, Mike Rockenfeller nieuwe winnaar

Marco Wittmann (BMW) is zijn zege van zondag in de tweede race van de zesde manche van het DTM-kampioenschap in het Nederlandse Zandvoort kwijtgespeeld. Bij de technische keuring na afloop van de race bleek dat de hoeveelheid brandstof in de tank van de wagen van de 27-jarige Duitser onder het reglementair voorgeschreven minimum van één kilogram lag.

De Duitser Mike Rockenfeller (Audi), die als tweede over de streep reed, kroont zich na de uitsluiting van Wittmann tot winnaar van de tweede race. Ook zijn teamgenoten Loïc Duval en Mattias Ekström schuiven een plek op naar een respectievelijke tweede en derde stek. Maxime Martin (BWM) wordt zesde.

In de algemene stand verliest Wittmann zijn in de tweede race behaalde punten en zakt terug van de tweede tot de achtste plek (93 punten). Ekström (128 punten) voert zo wat steviger de stand aan, eerste achtervolger René Rast (Audi) telt 114 punten. Martin (102 punten) stijgt van plaats zes naar vijf.

Er blijven nog zes races te rijden in het DTM-kampioenschap, verspreid over drie manches. De volgende afspraak, de zevende manche, vindt plaats op 9 en 10 september op de Nürburgring in Duitsland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten