© ATV

Brandbom gegooid tegen voordeur appartementsgebouw in Antwerpse Gounodstraat

Antwerpen -

In Antwerpen hebben onbekenden dinsdagochtend een brandbom gegooid tegen de voordeur van een appartementsgebouw. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse. Er lijkt een link met een eerdere steekpartij te zijn.

nelo, sare

De wijk Harmonie werd rond half acht ’s ochtends opgeschrikt door een explosie. “In de Gounodstraat in Antwerpen is er een brandbom tegen de voordeur van een appartementsgebouw gegooid”, vertelt Kim Bastiaens, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De schade bleef beperkt tot de voordeur en de straat. Niemand raakte gewond.”

De politie stelde een perimeter in en de Gounodstraat was een tijdlang in beide richtingen afgesloten. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijke labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Het tijdstip van de aanslag, niet in het midden van de nacht, deed de politie al vermoeden dat er mogelijk geen ‘klassieke’ link met het drugsmilieu was. Dat werd later op de dag ook met zoveel woorden gezegd. Volgens onze informatie zou een van de bewoners van het geviseerde gebouw recent betrokken geweest zijn bij een steekpartij en zou deze aanslag er mogelijk aan gelinkt zijn.

© sare

© sare

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen