UPDATE. Slachtoffers van woningbrand in Runkst verblijven tijdelijk op hotel

Hasselt -

Een dag nadat een brand zijn huurwoning langs de Boerenkrijgsingel in Runkst-Hasselt onbewoonbaar maakte, verblijft bewoner Ivan Dejeneffe (60) en zijn gezin op hotel. Het vuur brak woensdag even over 11 uur uit.

“Ons hotelverblijf is voor twee nachten. Vrijdag heb ik een afspraak met het OCMW. Bedoeling is dat ik, mijn vrouw en dochter een noodwoning toegewezen krijgen”, zegt Ivan Dejeneffe (60). “Geen idee hoelang wij in die noodwoning kunnen verblijven. Daarna hoop ik een appartementje voor ons in het Hasseltse te vinden.”

Vrienden

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. “Mijn zoon, die apart gaat wonen, was in de veranda aan het poetsen met wasbenzine. Er lagen veel leidingen van een computer, ledverlichting allerhande installaties … Mogelijk heeft een kortsluiting de brand veroorzaakt. De hele benedenverdieping is verwoest”, zoals ook te zien is in een filmpje dat Ivan maakte. Intussen kan hij rekenen op hulp van veel vrienden. “Ik heb al veel telefoons gekregen van mensen die me meubels willen schenken. Alleen kan ik ze nu niet stockeren natuurlijk. Ik moet afwachten. Momenteel heb ik geen idee of de noodwoning bemeubeld is of niet.”

Uitslaand

De hulpdiensten werden woensdag even na 11 uur gealarmeerd. Toen ze aankwamen ging het om een uitslaande brand. De bewoner liep lichte brandwonde op aan het haar. In een eerste verklaring vertelde hij dat het vuur ontstond in de achterbouw. Brandweerofficier Tom Bosmans: “De brand is onder het dak in de achterbouw gestart. Ze waren daar met twee mensen iets aan het opruimen. Vermoedelijk gaat het om iets elektrisch dat het vuur veroorzaakte.” Buurtbewoners hadden ook een ontploffing gehoord. De brand ging onder het dak in.

© Geho

De brandweermannen hadden het vuur snel onder controle. “Het gaat hier om twee huizen onder een dak. We zijn meteen bij de buren gaan kijken zodat we daar het vuur konden tegenhouden. Dat lijkt te zijn gelukt. Bij de buren is er geen schade. Maar het getroffen huis is momenteel onbewoonbaar. De schade is er groot.”

Na het blussen van de brand werd nog een controle uitgevoerd om zeker te zijn dat er nergens in het huis nog brandhaarden aanwezig zijn. In het huis woont een gezin met twee kinderen. “Onze sociale dienst is aan de slag met het gezin om gepast onderdak te vinden”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA). (mm/geho)

© GeHo

Er was even een zwarte rookpluim boven Hasselt te zien.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer