Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Thibaut Courtois voor 6 jaar naar Real Madrid, Chelsea heeft vervanger bijna beet

Thibaut Courtois voor 6 jaar naar Real Madrid, Chelsea heeft vervanger bijna beet
Beeld Photo News

Het licht staat bijna op groen voor Thibaut Courtois. Chelsea heeft met de Spanjaard Kepa zijn vervanger zo goed als beet – de duurste doelman ooit met een recordsom van 80 miljoen euro. Real Madrid verwacht Courtois ten vroegste morgen om de deal te finaliseren. Er ligt een contract klaar voor 6 jaar. De Spaanse club betaalt circa 40 miljoen.

In Limburg wacht de doelman op een telefoontje van zijn agent dat hij eindelijk naar Madrid mag afreizen voor de medische testen en de afhandeling van de lang verwachte transfer. In de Spaanse hoofdstad valt te horen dat ze hem ten vroegste morgen verwachten – in tegenstelling tot in Engeland blijft de transfermarkt er wel tot 31 augustus open. Het eind van de saga is in zicht. Courtois wordt de eerste Belg in een Realshirt sinds wijlen Fernand Goyvaerts in 1967. Chelsea heeft immers zijn vervanger bijna beet. De clubleiding liet Athletic de Bilbao gisteren weten dat ze bereid is de afkoopsom van 80 miljoen euro in het contract van Kepa te betalen. Tot voor het weekend was Chelsea dit niet van plan. Kepa was in januari, voor zijn contractverlenging, nog beschikbaar voor 20 miljoen euro. Maar de werkweigering van Courtois zorgde voor paniek.

Huur Kovacic

Kepa reist vandaag naar Londen. Alisson (van Roma naar Liverpool voor 73 miljoen) is na een handvol dagen duurste doelman ooit af. Real hielp ook een handje. Omdat het wist dat Chelsea nog op zoek was naar een middenvelder bood de Koninklijke Mateo Kovacic aan op huurbasis. Zo was er plots meer budget beschikbaar voor een keeper. Alles om Courtois snel in Madrid te krijgen.

Gisteren kwam bij Courtois ook een mail aan met de boodschap dat hij zich vandaag in Londen moet aanmelden voor een disciplinaire hoorzitting om zijn ongewettigde afwezigheid, nu al bijna drie dagen, uit te leggen. Niet meer dan de standaardprocedure. Bij Chelsea verwachten ze Courtois niet meer terug. Volgens insiders hoeft hij zelfs geen boete te verwachten. 

Lees ook: Hoe Courtois met wat geluk toch bij Real Madrid lijkt te belanden (+)