Justitie

Verdachte opgepakt voor dodelijke schietpartij in Anderlecht: slachtoffer werd doorzeefd met kogels uit oorlogswapen

© BELGA

Het Brusselse gerecht heeft een verdachte opgepakt die betrokken was bij een schietpartij in Anderlecht op 14 september vorig jaar. Het slachtoffer werd in zijn wagen doorzeefd met kogels uit een oorlogswapen en stierf ter plekke. Vermoedelijk ging het om een afrekening in het drugsmilieu.

tg

Vier tot de tanden gewapende mannen executeerden op 14 september 2023 in Anderlecht een 31-jarige man. K. zou zelf een drugscrimineel zijn en de moord kaderde mogelijk in een drugsoorlog.

Vier mannen, gewapend met kalasjnikovs, reden een voorligger in de Wayezstraat klem. Ze stapten uit en schoten op de auto, zeggen getuigen. Het slachtoffer bleef dood achter, aan zijn stuur. Hij werd doorzeefd met zeventien kogels.

De daders vluchtten in hun auto richting de Zaadstraat in Molenbeek, twee kilometer verderop. Daar staken ze hun vluchtauto in brand.

Nu is er een verdachte opgepakt die beschuldigd wordt van medeplichtigheid aan moord. Hij wordt ervan verdacht de schutter(s) vervoerd te hebben na afloop van de schietpartij. De verdachte heeft een tijd in de gevangenis verbleven en staat momenteel onder elektronisch toezicht. Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder, zegt het Brusselse parket.

© BART DEWAELE

Drugscrimineel

Het slachtoffer was een 31-jarige man die bekend stond als drugscrimineel. De politie waarschuwde na de executie voor een drugsoorlog in de hoofdstad.

De drugshandel in de wijk rond de Wayezstraat is in handen van een Marokkaanse clan. De wijk in Peterbos daarentegen is helemaal geïnfiltreerd door een nieuwe maffiaclan die in de hoofdstad actief is: de uiterst gewelddadige maffia van Marseille.

Nu een verdachte van de schietpartij is opgepakt hopen de speurders dat ze zo bij de echte uitvoerders van de executie zullen uitkomen.