Mischa Schoemaker

Advocaat Joost Klein: "Hij ontkent elk strafbaar feit tijdens Songfestival"

Joost Klein ontkent dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd tijdens het Songfestival in Malmƶ. Dat vertelt zijn advocaat aan media in Zweden, waaronder de openbare omroep SVT.

Een kleine week na het Eurovisiesongfestival blijft het grotendeels gissen naar wat zich precies heeft afgespeeld tussen Joost Klein en een cameravrouw na afloop van de tweede halve finale. Het was naar aanleiding van dit incident dat organisator EBU besloot om de kandidaat voor Nederland te diskwalificeren.

Wat ook is gebeurd, zelf ontkent Klein dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd. Dat vertelt zijn advocaat Jan-ƅke FƤlt aan SVT. "Zoals ik het begrijp, was een afspraak gemaakt dat hij niet zou worden gefilmd toen hij het podium verliet", zegt FƤlt. "Zijn team zou hem opwachten, maar toch was daar een cameravrouw."

"Hij vroeg die cameravrouw te stoppen met filmen." Volgens FƤlt gaf zij hieraan geen gehoor. "Hierop duwde hij de camera weg. Hij ontkent dat hij de vrouw hierbij heeft bedreigd."

Nog volgens FƤlt moet Klein zich begin juni verantwoorden voor een rechter in Zweden, al is dat nog niet officieel bevestigd. "We hebben het onderzoek van de politie kunnen inkijken en kunnen nu opmerkingen geven. We hebben gevraagd om enkele leden van de delegatie uit Nederland te horen." FƤlt vertrouwt erop dat Klein als een vrij man zal kunnen beschikken.

Meest gelezen