Foto: AP

Eén dag voor de officiële release: nieuwe album van Taylor Swift is nu al uitgelekt

Het lijkt erop dat het nieuwe album van Taylor Swift is uitgelekt, een dag voor de officiële release. Via sociale media circuleert een Google Drive-map met daarin 17 nummers. De songtitels komen overeen met de tracklist van Swifts nieuwe album 'The tortured poets department'. 

Morgen zou Swift haar 11e studioalbum op de wereld loslaten. Ondanks de strikte geheimhouding rond 'The tortured poets department' van de zangeres en haar entourage lijken de nieuwe nummers toch al uitgelekt. Op sociale media wordt de Google Drive-link naar de map met 17 nummers gretig gedeeld.

Er woeden online felle discussies tussen Swifties om die bewuste link niet verder te verspreiden en te wachten tot de officiële release om het album te beluisteren. 'The tortured poets department' is pas vanaf morgenochtend vanaf 6 uur onze tijd te vinden op de streamingplatformen.

Swift zelf en haar platenfirma Universal hebben voorlopig nog niet gereageerd op dit lek. Sommige fans vermoeden dat de gelekte nummers niet de songs van op het nieuwe album zijn, maar wel AI-versies waarin Swifts muzikale stijl zo goed mogelijk wordt nagedaan.

Door de Swifties wordt er enorm uitgekeken naar de nieuwe muziek van de Amerikaanse popster. Begin mei herneemt ze haar 'The eras tour' in Parijs. Het lijkt een zekerheid dat ze enkele nummers van haar nieuwe plaat zal integreren in haar Europese shows. 

Meest gelezen