Van gemeenteraad naar Spaanse Costa: ex-raadsleden Christophe (48) en Annelies (39) starten B&B aan Spaanse kust

© rr

Christophe Philippart en Annelies Biard, in de vorige legislatuur nog verkozen in de gemeenteraad, lieten Lokeren achter zich en begonnen in het Spaanse Benissa een Bed en Breakfast. Hun eerste seizoen staat voor de deur.

Ivan Elegeert

Philippart (48) en Biard (39) vormen al zes jaar een nieuw samengesteld gezin. Philippart was zelfstandig kinesist maar runde ook een fitnesszaak. Biard was aan de slag als juriste. “Een nieuw samengesteld gezin brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Nadat we samen met onze kinderen opnieuw wat rust gevonden hadden in deze nieuwe situatie, beseften we allebei dat we op zoek waren naar een nieuwe professionele uitdaging”, vertelt Annelies.

Christophe, een fervent wielertoerist, had intussen ook Annelies ‘besmet’ met de fietsmicrobe. “We kwamen al meerdere keren per jaar fietsen in Mallorca of de Costa Blanca. Een paradijs voor wielerliefhebbers maar ook de gewone toerist vindt alles voor een topvakantie. Telkens als we het vliegtuig terug richting België opstapten, was dat met pijn in het hart. Uiteindelijk hebben we onze liefde voor Spanje en onze nood aan een nieuwe professionele uitdaging proberen te combineren”, vult Christophe aan.

Naar Spaanse school

Het koppel tastte de markt af en bekeek de mogelijkheden om te verhuizen naar Spanje. “De keuze voor een B&B leek ons een goede optie. Bij vrienden en kennissen merkten we dat die vakantieverblijven zochten met een eigen karakter in plaats van de grote hotels die meestal in wezen allemaal hetzelfde zijn”, aldus Annelies en Christophe, die in Benissa, tussen Alicante en Valencia, hun droompand vonden en het Abeniss Boutique B&B doopten.

Ook de twee dochters van Annelies, Helena (10) en Eloïse (8), zijn mee verhuisd naar Benissa. Sinds september gaan zijn naar de Spaanse school, waar zij lessen krijgen in het Spaans, Valenciaans en Engels. “Mede dankzij het sociale leven van de kinderen kunnen wij ons, als volwassenen, ook makkelijker integreren bij de lokale bevolking”,vindt Annelies.

De papa van de meisjes en hun familie komen vaak op bezoek in Abeniss en ook de kinderen van Christophe (15 en 18 jaar), die bij hun mama in België wonen, brengen vele vakanties in Spanje door.

Het gastenverblijf beschikt over zeven ruime kamers (met aparte badkamers), een grote gemeenschappelijke open ruimte (ontbijtruimte, zithoek met gashaard, bar), zwembadzone met ligbedden, ruimte terrassen, buitenbar. “Het spreekt voor zich dat wij overdag heel veel in de B&B aanwezig zijn om er ons werk te doen en er ook van de sfeer en accommodatie te genieten”, besluiten Annelies en Christophe.

http://abeniss.com/