© Dick Demey

Plus ArtikelEksel 0 E. Pelt 5 voetbal derde afdeling vv b

Eksel neemt afscheid van nationaal voetbal met zware forfaitnederlaag tegen Pelt: “Unieke herinnering”

Eksel sluit haar historisch seizoen in derde afdeling VV B af zonder overwinning. Zaterdagavond ging het met zware 0-5-cijfers onderuit tegen de buren uit Pelt. Esperanza lijkt klaar voor de eindronde, Eksel start volgend seizoen in eerste provinciale.

Kris Theeuwen

Voor de aftrap werd Eksel-aanvoerder Rutten in de bloemetjes gezet voor 300 wedstrijden in het eerste elftal. Amper vier minuten later was er van die feeststemming niet veel meer over, want Paumen had de bezoekers al op een comfortabele 0-2 getrapt: eerst bediende Renckens hem door het centrum en even later knalde hij vanaf de rand van de zestien de bal snoeihard in de kruising.

“We wilden zo snel mogelijk scoren, maar dat het zo vlot zou gaan, was verrassend. Toch speelden we volgens mij niet onze beste wedstrijd. Maar met het oog op de eindronde geeft deze overwinning wel vertrouwen”, vertelt hattrick-held Paumen, die ook de 0-5 tegen de netten trapte.

Het tempo zakte een beetje en Eksel maakte via Aengeveld bijna de aansluitingstreffer met een schicht die net over zoefde. Twee minuten voor rust was het dan helemaal boeken toe voor de thuisploeg. Goossens ging gretig, maar terecht, neer in de zestien en Palmans zette de strafschop feilloos om.

Dat het een avondje wereldgoals zou worden, demonstreerde Siebe Paesen. Hij knalde een verre voorzet van Daoudi in één tijd overhoeks binnen: 0-4. Toch liet Eksel zich niet onbetuigd. De Pachter zag eerst zijn lob gekeerd op de lijn en in het slot mikte hij zijn schot binnenkant paal. Marijn Bertrands had van zijn laatste wedstrijd in het Eksel-shirt meer verwacht: “De heenwedstrijd gaf ons hoop, maar als je zo snel 0-2 achter komt, weet je hoe laat het is. We missen ook het geluk een beetje in de afwerking.”

Volgens aanvoerder Rutten vat deze wedstrijd het seizoen van Eksel zowat samen. “We waren niet bij de les vanaf de eerste minuut. Vandaag verdienden we het niet, maar sommige andere wedstrijden had een overwinning er zeker ingezeten. Helaas zat het ons dan niet mee. Maar deze ervaring nemen ze ons nooit meer af. En hoewel het een lang seizoen was, wordt dit voor de hele groep een unieke herinnering”, vindt Rutten.

EKSEL: Pelic, Weckx, Pollaris, Maes, Aengeveld, M. Bertrands (85’ Camps), Van Dyck (53’ Geys), De Pachter, Franssen (85’ Schrijvers), B. Bertrands, Rutten.

E. PELT: Vanmarsenille, Di Biniamu (75’ Vos), Goossens (75’ Loenders), Hendrikx, Daoudi, Palmans (54’ Van Aerschot), Renckens (46’ Smolders), Tanriver, Paumen.

DOELPUNTEN: 2’ Paumen 0-1, 4’ Paumen 0-2, 42’ Palmans (strafschop) 0-3, 56’ Paesen 0-4, 89’ Paumen 0-5.

STRAFSCHOP: 43’ Palmans (omgezet).

GELE KAARTEN: B. Bertrands, Tanriver, Hendrikx, Vos.

SCHEIDSRECHTER: Van Opstal.