Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KOERS KORT 19/02. Lefevere: “Ik praat nog wel eens met Iljo” - Seizoen David van der Poel eindigt in mineur

1 reactie

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    David, beterschap.
  1. “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel
    PREMIUM
    11

    “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel

    Het Tsjechische Tabor is dit weekend de plaats van afspraak voor het WK veldrijden. En dat voor de vierde maal in de geschiedenis. De drie laureaten tot dusver? Erwin Vervecken in 2001, Zdenek Stybar in 2010 en... ene Mathieu van der Poel in 2015. De Nederlandse titelverdediger kan zondag al zijn zesde wereldkroon in het veld pakken. En zijn laatste? “Wat moet Mathieu, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”, reageert wielerexpert Michel Wuyts. “Spaanse zon biedt zoveel meer voorsprong.”
  2. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”