Jelle Sinnesael geeft toe dat Menen te weinig constante heeft getoond dit seizoen.© Bart Vandenbroucke

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHALLENGE TICKET QUALIFICATION: DECOSPAN MENEN - CARUUR GENT

Na stunt geloven Jelle Sinnesael en Decospan Menen voluit in Europees ticket: “Eerste stap is Gent kloppen”

Menen -

Kan Menen in de ‘Challenge Ticket Qualification’ alsnog een mooi einde breien aan een - op z’n zachtst uitgedrukt - wisselvallig seizoen 2023-2024? Het eerste deel van het antwoord op die vraag krijgen de Decospan-fans vrijdagavond in de thuismatch tegen Gent.

Ivan D'Hoop

“Een wisselvallig maar daarom nog geen mislukt seizoen”, klonk voorzitter Pierre Vandeputte niet ontevreden enkele weken geleden. “We speelden voor de tweede keer op rij de bekerfinale en eindigden in de reguliere competitie op de vierde plaats.”

Vorige zaterdag nog verraste Menen in positieve zin door leider Maaseik met 3-2 te kloppen en op de allerlaatste speeldag van de play-offs dankzij een eerste overwinning in extremis over Borgworm naar de vijfde plaats te wippen. Daardoor behoudt Menen het thuisvoordeel in het toegevoegde luikje van de ‘Challenge Ticket Qualification’, waar een Europees ticket voor volgend seizoen in de CEV Challenge Cup aan verbonden is. In mensentaal: als Menen vrijdagavond in eigen zaal Gent klopt en daarna nog eens thuis ook de winnaar van het duel Borgworm-Achel verslaat, dan speelt Decospan ook volgend seizoen Europees.

“Vrijdag winnen tegen Gent is een must”, stelt assistent-trainer Jelle Sinnesael resoluut. “Het Europese ticket laten liggen zou een domper zetten op het voorbije seizoen. Zoals de voorzitter zegt, is het zeker geen mislukt seizoen wat de eindbalans betreft. Toch moeten we voldoende zelfkritisch blijven en toegeven dat we te weinig constante in het niveau en in de prestaties kregen.”

Liever Achel dan Borgworm

“Caruur mogen we zeker niet onderschatten”, besluit Sinnesael. “In de Challenge Play-off speelden ze de voorbije weken vier matchen tegen Achel en Guibertin in de schaduw van de Champion Play-off, maar ik verwacht een gemotiveerd Gent dat ook voluit zal gaan voor dat laatste Europese ticket. Als we winnen, dan spelen we volgende week vrijdag opnieuw thuis tegen Borgworm of Achel. Geef mij dan maar Achel als tegenstander, want Borgworm was in het afgelopen seizoen al te dikwijls ons zwarte beest. We knikkerden hen wel uit de beker, maar verloren vier keer tegen de ‘wawa’s’ in de reguliere competitie en in de play-offs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer