© Isosport

16-jarige Mokio vraagt vrijgave aan bij AA Gent, toch betekent dat (nog) niet dat hij sowieso andere oorden opzoekt

Jorthy Mokio, de 16-jarige verdediger van AA Gent, heeft bij de Belgisch voetbalbond zijn vrijgave aangevraagd. Omdat hij nog steeds een amateurstatuut heeft, is dat een verplichte formaliteit voor elke amateur die moet gebeuren voor 1 mei, toch in het geval dat hij van club wil veranderen. Dat betekent evenwel niet dat de linksvoetige verdediger straks sowieso andere oorden opzoekt.

kvu

LIVE.LIVE EUROPE PLAY-OFFS. 16-jarige Mokio start bij AA Gent, drie wijzigingen in de basiself bij STVV

Uitgerekend op de dag dat hij op Stayen in de Europe Play-offs zijn basisdebuut mag vieren, heeft de 16-jarige Jorthy Mokio van AA Gent bij de Belgisch voetbalbond zijn vrijgave aangevraagd.

Ook al wordt er flink aan zijn mouw getrokken door interessante buitenlandse clubs - genre Lille, Ajax, PSV en Duitse topclubs – toch mogen de Buffalo’s nog een sprankeltje hoop koesteren dat hij in zijn thuisstad blijft. Binnen AA Gent zakt bij velen weliswaar de moed dat het nog tot een profcontract komt, maar dit wordt door insiders uitgelegd als een administratief manoeuvre om zelf zijn toekomst in handen te houden. Indien Mokio beslist om van club te veranderen, dan wil hij niet geblokkeerd zitten en AA Gent inspraak dulden in zijn toekomstige werkgever. Indien hij toch blijft en straks zijn eerste profcontract tekent, dan verandert dit eigenlijk niets.

Mokio viel al twee keer kort in bij de Buffalo’s, tegen STVV maakt hij dinsdag zijn basisdebuut.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer