Foto: Conny Justé

Kandidaat Voor U uit Keerbergen voert campagne met lijkwagen

John Lambrechts, lijstduwer voor de kamer bij Voor U, rijdt in Keerbergen en omstreken rond met een oude lijkwagen met daarop quotes van Open VLD. Lambrechts wil op een ludieke manier campagne voeren en 'de Vivaldi-regering ten grave dragen'.

John Lambrechts uit Keerbergen is 40 jaar lang 'carhandler' geweest voor films en series. "Ik heb nog het autootje van Merlina gemaakt." Jarenlang was hij in Keerbergen actief binnen de Open VLD. Zes jaar lang was hij schepen en zes jaar voorzitter van het OCMW. Na een interne discussie verliet hij de partij in 2006. Nu bijna 20 jaar later keert hij terug. Als kandidaat voor de Kamer, niet voor Open VLD, maar als lijstduwer voor de nieuwe politieke partij Voor U. 

"Uit verontwaardiging voor wat Vivaldi de afgelopen jaren allemaal heeft gedaan”, zo stelt hij. "Ik had nog een 30 jaar oude lijkwagen staan en vond het wel een goed idee om zo een sneer te geven naar de Vivaldi-regering."  

Op de wagen staat een uitspraak van oud Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert over de gesprekken met Engie over de kernuitstap: "Een lijk dat dood is kan je niet blijven reanimeren" luidt de slogan. "Dat pas ik toe op Open VLD en op de Vivaldi-regering, dat is een goede samenvatting. Wij nemen afstand van deze regering en gaan voor een nieuwe politieke cultuur", aldus Lambrechts. "Je ziet dat de lijkwagen al lang niet meer wordt gebruikt, mensen kijken wel op als ik voorbij rijd en steken vaak hun duim omhoog."

Videospeler inladen...

Lambrechts heeft ook een ludiek filmpje gemaakt met onder meer twee mensen in politie-uniform op politiemotoren. "We willen met de lijkwagen ook aantonen dat onze partij weinig aan bod komt. Zo zijn we niet opgenomen in de VRT-stemtest, we worden dus zelf ook wat begraven", besluit Lambrechts.  

Meest gelezen