“Dit is het moment waarop wij het verschil kunnen maken”: Supportersfederatie roept op om Antwerp extra te steunen in aanloop naar bekerfinale

Op donderdag 9 mei heeft Antwerp een afspraak met de geschiedenis. Op die dag kan de Great Old tegen Union voor het tweede jaar op rij met de beker aan de haal gaan. Uitgerekend nu verkeert Antwerp in een stevige vormdip.

Dennis Rosiers

Antwerp kon amper een van zijn laatste zeven wedstrijden winnen. In de competitie is de Great Old intussen weggezakt naar de zesde plaats. Wil de Great Old volgend seizoen Europees voetbal spelen, dan zal dat via de beker moeten gebeuren.

Alle ogen zijn bijgevolg al gericht op de bekerfinale van 9 mei tegen Union. In die mate zelfs dat de competitiewedstrijd van zondag, nochtans tegen rivaal Club Brugge, aan belang lijkt te verliezen.

Daar willen FASC (Federatie van Antwerp Supportersclubs) en Collectief 86, zeg maar de harde kern van Antwerp, verandering in brengen. Op sociale media roepen zij op om zondag na afloop van de partij tegen Club Brugge in het stadion te blijven om hun ploeg een stimulans te bezorgen in aanloop naar de bekerfinale.

“Dit is het punt waarop wij het verschil kunnen en moeten maken. Dit is het moment waarop wij onze rol als loyale achterban moeten hard maken”, staat onder meer in het statement.

© RR

Vorige week deed de FASC zijn beklag over de leeglopende tribunes tijdens Antwerp-Union, toen de Great Old met 0-3 onderuitging.

LEES OOK. “Supporter dan ook niet als we winnen”: FASC doet beklag over leeglopende tribune tijdens Antwerp-Union