© rr

Ochtendgrijs gaat over in wisselende bewolking, maxima tot 20 graden

Er is woensdagochtend op veel plaatsen ochtendgrijs en kans op wat lichte regen. In de loop van de dag krijgen we opklaringen, maar in het binnenland kunnen ook enkele buien ontstaan. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt het KMI.

Woensdagavond wordt het eerst licht bewolkt. Later kunnen hier en daar enkele mistbanken ontstaan. In de Ardennen kan lage bewolking het zicht beperken. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee.

Donderdag gaat het ochtendgrijs over in stapelwolken, die soms tot buien kunnen uitgroeien, eventueel zelfs met een donderklap. Aan zee blijft het zonniger. ‘s Avonds verdwijnen de buien in de meeste streken en worden de opklaringen breder. De maxima liggen rond 16 graden in de hoge Ardennen, rond 18 graden aan zee en rond 20 of 21 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwest tot west.

Vrijdagochtend is het op veel plaatsen zonnig, eventueel met wat nevel of lokale mist. Maar al snel neemt de bewolking toe en vanuit het zuidoosten trekt een buienzone over ons land. Er is lokaal kans op felle buien met veel neerslag en onweer. De maxima liggen tussen 13 en 19 graden.

Het weekend begint zaterdag op de meeste plaatsen droog met zon. Geleidelijk verschijnen er meer stapelwolken, waarin enkele buien tot ontwikkeling kunnen komen. De maxima liggen tussen 14 en 20 graden. De wind waait zwak, en later meestal matig, uit het noordwesten.

Zondagochtend is het over het algemeen zonnig. Op sommige plaatsen begint de dag evenwel grijs met mist en/of lage bewolking. Geleidelijk verschijnen er meer wolkenvelden en neemt de kans op enkele buitjes toe. We halen dan maxima tot 22 graden.  (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER