© Koen Fasseur

Opleidingshoofd Steven Smet verlaat Antwerp na zeven jaar en gaat aan de slag bij Voetbal Vlaanderen

Steven Smet stopt na dit seizoen als Hoofd Opleidingen bij Royal Antwerp FC. Smet had zeven jaar lang de verantwoordelijkheid over de jeugd, maar gaat vanaf 1 juni aan de slag bij Voetbal Vlaanderen als Directeur Topsport.

tsfn

In februari begon Jean Kindermans, de 59-jarige Brusselaar die toppers als Lukaku en Tielemans lanceerde bij Anderlecht, officieel aan zijn functie als CEO Jeugd. De komst van Kindermans naar de Bosuil betekende niet per se dat Hoofd Jeugdopleidingen Steven Smet aan de kant zou worden geschoven, maar nu verlaat de 52-jarige Antwerpenaar toch de club.

Via de sociale media bedankte Antwerp Smet voor zijn bewezen diensten. “Onder impuls van Steven, en met de nodige investeringen en inspanningen van het clubbestuur, zette onze jeugdwerking de stap van Elite 2 naar Elite 1, het hoogste niveau in België”, staat te lezen. “Het resulteerde ook in een toename van het aantal jeugdinternationals, de promotie van de Young Reds naar eerste nationale en de doorstroming van jonge, door onze club opgeleide talenten, naar de A-ploeg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.