Absurde situatie dankzij Jude Bellingham: Borussia Dortmund verdient meer als het de Champions League-finale verliest dan bij winst

Een bijzondere situatie, zoveel is zeker. Als Borussia Dortmund de Champions League-finale tegen Real Madrid verliest, krijgt het meer geld dan als het de Champions League-finale wint. De reden: Jude Bellingham.

Maxime Caeyman
Bron: Bild

Bellingham maakte afgelopen zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid voor miljoen euro. Een stevig bedrag, maar met bonussen kon dat bedrag nog een stuk oplopen. Naast bonussen over het winnen van de Spaanse titel en het kwalificeren voor de Champions League (beide afgevinkt), stond er in de verkoopovereenkomst ook een clausule met betrekking tot het winnen van de Champions League, zo weet de Duitse krant Bild. Als Bellingham met Real het kampioenenbal zou winnen, zou Dortmund nog eens vijf miljoen extra op de rekening mogen bijschrijven. Komt daar nog eens bij dat als Bellingham een plaatsje krijgt in het elftal van het jaar in de Champions League (en die kans is groter mocht Real winnen), Dortmund nog eens twee miljoen extra krijgt van Real.

Het verschil tussen het prijzengeld voor winst in de Champions League (20 miljoen euro) en voor de verliezende finalist (15, 5 miljoen euro) bedraagt slechts 4,5 miljoen euro. Als Real wint, krijgt Dortmund dus zeker 500.000 euro meer dan bij winst (en mogelijks zelfs 2,5 miljoen euro). Voor de werkende mens een gigantisch bedrag, voor een voetbalclub niet bepaald. Bij Dortmund zullen ze hoe dan ook voluit voor winst gaan, misschien dat het extra geld bij verlies een klein doekje voor het bloeden kan zijn.

Jude Bellingham zag vorig seizoen de landstitel met Dortmund op de slotspeeldag uit handen glippen.© DeFodi Images via Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen