Vergiftiging Russische dubbelspion: Reynders roept Rusland op tot medewerking aan onderzoek

© BELGA

De Europese Unie moet Rusland onder druk zetten om deel te nemen aan het onderzoek naar de toedracht van de gifaanval op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders maandag verklaard voor aanvang van een vergadering met zijn Europese ambtgenoten in Brussel.

“We moeten onze solidariteit tonen met Groot-Brittannië, hopende dat de Russische president gaat aanvaarden om op concrete en transparante wijze deel te nemen aan een onderzoek naar de gebeurtenissen van Salisbury”, zei Reynders. “Het is bijzonder ernstig om te zien dat er chemische wapens worden gebruikt, zoals in dit dramatische incident.”

Twee weken na de gifaanval op Skripal en zijn dochter zijn experts van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) maandag in Groot-Brittannië neergestreken om stalen van het zenuwgas te onderzoeken. De Britse regering, die al 23 Russische diplomaten de deur wees, blijft er inmiddels van overtuigd dat de aanval met “novitsjok” het werk is van de Russen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen