© WOAD

Frustraties bij nieuwbakken oppositiepartij TIM: “Hier worden de inwoners niet beter van”

TIM, de partij van uittredend burgemeester Eric Vos, hoort niet bij de vier partijen die Turnhout gaan besturen. “Zij gaan onze lintjes doorknippen, dat is zuur.”

woad

De start voor een bestuursakkoord is gemaakt, de schepenposten zijn verdeeld, de nieuwe coalitie zit in het zadel. En daar maakt TIM geen deel van uit. “We zagen de uitslag en waren realistisch genoeg”, aldus Eric Vos. “Maar we hadden graag een gesprek gehad. We hebben vijftien seconden gebeld, met de vraag of wij vast hingen aan de sjerp. Ik heb geantwoord dat ik daar niet over wou spreken via de telefoon. Dat was het. Of we in een coalitie gestapt zouden zijn zonder sjerp? Wel als N-VA het voortouw had genomen.”

Meer draagvlak

Doe het pijn dat CD&V, dat een zetel meer verliest dan TIM, wel aan boord is gebleven? “Het is zuur voor ons, we gaan niet over de anderen spreken.” “Maar we hebben wel meer draagvlak”, vult voorzitter Jasper Van Meerten aan. “Als je er rekening mee houdt dat de hype van zes jaar geleden weg is, zijn we zelfs stabiel gebleven.”

TIM blies verzamelen in Park Spooreinde. “Zes jaar geleden hielden we hier ons verkiezingsfeest, in de oude hallen van Foresco”, verduidelijkt Vos. “Nu is hier ruimte voor een zomerbar en voor de nieuwe wijk Niefhout met een pioniersgebouw voor zorg. Turnhout is wel degelijk veranderd de voorbije jaren. Volgend jaar worden de lintjes doorgeknipt van de bib en het archief in de Warande en van Turnova, dingen die wij op poten gezet hebben.” “De N-VA oogst wat wij gezaaid hebben”, stelt Van Meerten.

Voelt TIM zich gepakt door haar voormalige coalitiepartners? “We stellen vast dat er een periode tot aan de verkiezingen is en vervolgens een day after”, aldus Vos. “We zijn nieuwsgierig naar de inhoud van het bestuursakkoord. Er zijn toch veel tegenstellingen in de onderlinge partijprogramma’s.” “Ofwel wordt het een smaakloos soepje, ofwel gaan er partijen zijn die hun achterban moeten verloochenen”, vat Van Meerten samen. “Turnhout wordt niet beter van wat er nu gaat gebeuren. Wij gaan zes jaar met volle goesting oppositie voeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER