Foto uit Beerschot - Lierse van eerder dit seizoen.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wekenlange vakantie in het verschiet: voor spelers van Beerschot en Lierse zit het seizoen erop

Vorig weekend eindigde de reguliere competitie in de Challenger Pro League. De nummers drie tot en met zes strijden in de kruisfinales nog voor een ticket naar 1A. Maar voor kampioen Beerschot en streekgenoot Lierse zit het seizoen erop. Er breekt voor beide clubs een lange periode zonder competitievoetbal aan.

Vorige week vrijdag speelde Beerschot nog een galawedstrijd tegen KVC Wilrijk, de kersverse kampioen in tweede provinciale. Beerschot haalde het met 2-6. Die klinkende overwinning was meteen ook het laatste wapenfeit van het straffe seizoen 2023-2024 voor de Mannekes. Vanaf 29 heden hebben de spelers vrijaf. En dat tot en met vrijdag 7 juni. In het weekend van 8 en 9 juni staan de pre-season fitness tests op het programma. Dat wil zeggen dat de spelers en trainers van Beerschot maar liefst zes weken vakantie hebben. Het seizoen in 1A start volgend seizoen overigens in het weekend van 26 juli.

Die lange periode zonder voetbal is een rechtstreeks gevolg van de zoveelste competitiehervorming. Vorig jaar had Anderlecht, dat toen elfde eindigde en naast deelname aan de play-offs greep, hetzelfde probleem. Voor tien eersteklassers was de competitie vorig seizoen al op 23 april voorbij. Dit seizoen spelen alle teams in eerste klasse minstens 36 competitiewedstrijden. De deelnemers aan de Champions’ en Europe Play-offs spelen er zelfs (minstens) 40. Beerschot klokte als kampioen in 1B af op 30. Net als de tien andere 1B-clubs die niet deelnemen aan de play-offs.

LEES OOK. Lierse legt Belgische middenvelder Matuta vast tot 2027

Pallieters

Ook voor Lierse mag de riem er nu even af. De Pallieters hebben zich onder trainer Sven Vandenbroeck uiteindelijk nog relatief gemakkelijk kunnen handhaven in onze tweede klasse. Lierse eindigde elfde. De spelers kregen na de laatste competitiewedstrijd op Zulte Waregem vakantie, maar ze worden op maandag 6 mei al opnieuw verwacht. Dan traint Lierse nog eens drie weken en speelt het oefenwedstrijden tegen de Young Reds en de beloften van Union. Vanaf 24 mei mogen de spelers van de Pallieters weer op verlof. En dat tot en met 23 juni. De Challenger Pro League begint volgend seizoen dan ook pas in het weekend van 16 augustus.

(knfs)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners