© ODEG

IN BEELD. Duitse voetbalfans niet langer welkom op openbaar vervoer na herhaalde incidenten van vandalisme en agressie

De Ostdeutsche Eisenbahn (Odeg), een vervoermaatschappij in Duitsland, dreigt met een harde sanctie tegen supporters van 1. FC Magdeburg: uitsluiting van treinvervoer. De reden: herhaalde incidenten van vandalisme en agressie door fans in treinen.

Jarne Muysewinkel
Bron: Bild

Treinmaatschappij Odeg dreigt ermee om het treinvervoer voor supporters van 1. FC Magdeburg, dat actief is in de tweede klasse in Duitsland, voor langere tijd te verbieden. Vandalisme en agressie door fans vormen de aanleiding voor deze drastische maatregel. Odeg-directeur Lars Gehrke ziet geen andere uitweg na verschillende incidenten voor en na voetbalwedstrijden van 1. FCM en heeft aangekondigd dat supporters van de traditionele Oost-Duitse club voorlopig worden uitgesloten van vervoer.

De meest recente aanleiding was de uitwedstrijd tegen Hansa Rostock op 21 april. Zo zouden ‘fans’ de treinen hebben vernield en onschuldige passagiers lastiggevallen. Directeur Gehrke van de Duitse vervoermaatschappij benadrukt dat de club op de hoogte is van de incidenten, maar tot nu toe geen contact heeft opgenomen met Odeg. Volgens hem zou de oplossing niet ver te zoeken zijn: de Oost-Duitse club die momenteel elfde staat in de 2e Bundesliga moet zelf stewards inzetten of aparte bussen/treinen huren voor de fans. Bekijk hieronder de schade.

© ODEG

© ODEG

© ODEG

© ODEG

In februari was er al een soortgelijk incident, toen betuigde de club zijn spijt. Deze keer is er vooral verontwaardiging bij de voetbalclub, maar woordvoerder Manuel Holscher geeft wel aan dat er een spoedberaad met de Odeg zal volgen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer