#Challenge100 gaat van start: “Een maand bewegen is leuker dan een maand niet drinken”

© *

Na Tourneé Minerale en Dagen Zonder Vlees is er nu ook #Challenge100, een initiatief van de Zomergemse marathonman Olivier Verhaege. De uitdaging? “Op één maand tijd 100 kilometer lopen met je gezin.”

Chris Thienpondt

Dat Olivier Verhaege gepassioneerd is door lopen is een understatement. Hij bracht met de Spartathlon 's werelds zwaarste loopwedstrijd, tot een goed einde, geeft lezingen en organiseert. Zoals nu opnieuw: #Challenge100. “De bedoeling is om in april of mei, samen met het gezin, 100 kilometer te lopen of te wandelen. Het moment is nu ook wel ideaal: de zon komt terug, de temperaturen stijgen opnieuw, dat betekent lopen in T-shirt en achteraf een terrasje doen.”

Olivier en Karen stellen elke zondag hun loopplanning op voor de week nadien. "Je gaat je beter in je vel voelen." Foto:cte

#Challenge100 doet denken aan initiatieven als Tourneé Minerale of Dagen Zonder Vlees. “Ik heb in het verleden zelf deelgenomen aan Tournée Minerale en Dagen Zonder Vlees, en voelde me daar goed bij. Zo'n initiatieven zorgen voor bewustwording en doen je even stilstaan bij waar je mee bezig bent om zo (eventueel) vast te stellen dat je echt wel soms puur uit gewoonte een glas drinkt of vlees eet.”

“Stapje voor stapje pas je zaken aan en voor je het weet vergt het geen inspanning meer om met mate te eten of te drinken, maar wordt het een manier van leven.”

Planning opmaken

Voor Verhaege is lopen een manier van leven. “Samen met mijn vriendin maak ik op zondag een planning op voor de week die komt. Als Karen loopt, ben ik babysit en omgekeerd. Je wordt fitter, vitaler en gaat je goed in je vel voelen. Als we kunnen, lopen we samen. Samen bewegen geeft een dubbel goed gevoel.”

Met 740 zijn ze intussen: gezinnen die de #Challenge 100 willen aangaan. Verhaege hoopt op 1.000 deelnemers. “Waarom niet? In 2011 lanceerde ik de oproep om met Zomergem naar de marathon van Rotterdam toe te werken. Eerst waren er ook bedenkingen, maar de bus zat wel vol. We trekken nog ieder jaar naar een marathon. Dit jaar opnieuw, met 32 richting Valencia.”

“Ik hoop dat #Challenge 100 leeft, dat er groepjes worden opgericht om elkaar te stimuleren en dat er binnen het gezin een loop- of wandelmoment op het prikbord komt. “

“Het is geen competitie. Het belangrijkste is dat we in beweging blijven. En geef toe, een maand bewegen is toch gewoon veel leuker dan een maand niet drinken.”

Volg de facebookpagina ‘Wij lopen/wandelen er deze maand 100 #challenge100’.

INFO

INFO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer