ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

VS onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers

De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van de bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd. Dat hebben bronnen rond het onderzoek aan persbureau Bloomberg gezegd.

4 reacties

  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Net eentje leren kennen met 6 miljard. Leuke dame. Later meer.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    geld is macht en macht is geld. alle overheden zullen crypt bestrijden want de controle over geld komt in gevaar. niet vergeten dat centrale banken Massaal aandelen opkopen om de markten te beïnvloeden. niet vergeten dat de overheid via centrale banken inflatie uitlokt niet vergeten dat centrale banken geld bijdrukken zonder enige waarde en de volledige economie manipuleren.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Marktwerking...enkel als het in het voordeel is van de elite, happy few ? Als de markten en beurzen zelf bepalen "wie" valse orders kan plaatsen, mogen er vervolgingen komen. Durven ze de manipulaties buiten beurs ook onderzoeken ?(bediSSelt in notaris- en advocatenkantoren met de zo gezegde superbelegger(s), want plots hebben ze grote belangen (in)gekocht zonder dat in de dagelijkse beurskoersen laat optekenen))
  • Willy Petermans

    6 jaar geleden
    Hoe komt het dat in de Belgische pers bitcoin enkel in het nieuws komt in een negatief daglicht. Oftewel gaat het over crashes, fraude, bubbel, manipulatie. In Nederland heeft men het over de technologische revolutie, bitcoin wordt er zelfs gepromoot door het koningshuis vr de bedrijven. België zou zijn kans moeten grijpen en inspringen op deze inovatieve technologie zodat het de boot niet mist.