Beyoncé en Jay-Z kiezen voor Belgische choreograaf

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hiphop-powerkoppel Beyoncé en Jay-Z liet dit weekend het eerste volledig gezamenlijk album los. Er is ook een Belgisch kantje aan: de choreografie van de clip van de eerste single was in handen van Sidi Larbi Cherkaoui.

Wle

‘Everything is love’ heet het album dat het duo onder de naam ‘The Carters’ heeft voorgesteld. Als single is het nummer ‘Apeshit’ voorzien van een clip, geregisseerd door Ricky Saiz. Onze landgenoot Sibi Larbi Cherkaoui kreeg voor de choreografie een droomdecor ter beschikking: hij mocht de dansers loslaten in het Louvre. Daardoor kon hij zowel de bekende traphal als de zaal van de Mona Lisa gebruiken.

Het is niet voor het eerst dat Cherkaoui samenwerkt met Beyoncé. Zo verzorgde hij eerder al de choreografie van haar optreden op de Grammy-awards van vorig jaar.

Zelf blijft Cherkaoui er bescheiden over. ‘Iets wat we vorige week gedaan hebben’, zegt hij op zijn Facebookpagina droogjes bij een link naar de video.