Politieachtervolging eindigt tegen gevel, slapende kat verpletterd

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een bestuurder zonder rijbewijs is zondagochtend tijdens een politieachtervolging tegen de gevel van een huis in de Kriekelaarstraat in Nieuwkerken-Waas gereden. De bewoners bleven ongedeerd, maar hun slapende kat werd verpletterd onder de brokstukken.

Bert Foubert

De zwaailichten van een patrouille van de politie van Sint-Niklaas werden om 2.45 uur aangezet. De agenten hadden op de Grote Baan een Audi opgemerkt die met een verkeerde Nederlandse nummerplaat rondreed, en wilden de bestuurder aan de kant zetten voor een controle. Maar die negeerde het bevel en gaf via de Heihoekstraat plankgas naar het centrum van Nieuwkerken.

Ter hoogte van het kruispunt Ten Bos reed hij door het rode licht om daarna koers te zetten richting Vrasene. Toen hij kort daarna rechts de Kriekelaarstraat wou indraaien, ging het mis. De man verloor de controle over het stuur en reed frontaal door de gevel van het huis van Willy Van Goethem (76) en Jacqueline Camerier (77). “De klap was enorm”, doet het echtpaar het verhaal. “Op het moment van de aanrijding waren we toevallig wakker. Toen we uit het raam keken, zagen we de brokstukken van onze woning op straat liggen. We wisten meteen hoe laat het was. Onze gevel stond helemaal bol en de voordeur lag achteraan in ons huis.”

De bestuurder van de Audi kon ter plaatse ingerekend worden door de politie. Hij werd voor verzorging meegenomen naar het ziekenhuis en daarna opnieuw opgesloten door de politie. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, en was wellicht daarom op de vlucht geslagen.

Rambo

Willy Van Goethem en Jacqueline Camerier kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar hun kat ‘Rambo’ overleefde de klap niet. Het dier lag op het moment van de crash te slapen op de deurmat en werd verpletterd door enkele brokstukken. “Hij was te zwaar gewond en de dierenarts liet hem inslapen”, treurt het koppel. “Heel erg jammer. Rambo was twee jaar geleden mee naar hier verhuisd. We hielden hem altijd binnen omdat het op straat veel te druk was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen