Feest bij de Jungle Boys!© pasm

Plus ArtikelEigenbilzen 5 - Boorsem B 0 Voetbal Vierde provinciale c

JB Eigenbilzen promoveert na zes seizoenen weer naar derde provinciale: “We scoorden elke match”

Tot de laatste speeldag moesten ze erop wachten, maar dankzij een 5-0-zege tegen Boorsem B kroonde JB Eigenbilzen zich zondag tot kampioen in vierde provinciale C. De Bilzenaren nemen zo na zes seizoenen hun stek in derde weer in. “Onze club is opnieuw opengebloeid”, glundert coach Antoine Merlino.

Michiel Schijns

Amper één keer verloor Jungle Boys Eigenbilzen afgelopen seizoen. De overige wedstrijden leverden 22 zeges en vijf gelijke spelen op. Toch kon groen-wit de titelstrijd met Uikhoven pas op de slotdag in haar voordeel beslissen. “We hebben dit seizoen liefst veertien keer de nul gehouden (het meeste van alle clubs in de Limburgse reeksen, red.) én wisten elke wedstrijd te scoren”, reageerde trainer Merlino in het feestgewoel.

© pasm

Nieuw leven

De 45-jarige Nederlander begon drie jaar geleden als T2 bij JB Eigenbilzen. Eén jaar later werd hij er T1. Samen met de trainersstaf en het bestuur blies hij de club nieuw leven in. “Eigenbilzen is opengebloeid. Dat merk je ook aan het aantal supporters, dat elke week komt opdagen. Het feit dat de club ook weer enkele jeugdteams telt, toont dat we groeien en dat zorgt voor een positieve stemming bij iedereen.”

© pasm

Positief was de stemming zondag na het behalen van de titel in 4C zeker. “We hebben de voorbije twee seizoenen heel wat jongens uit hogere reeksen aangetrokken”, aldus de coach. “Dat bracht extra druk met zich mee, maar daar zijn we prima mee omgesprongen.”

Topschutter stopt

Stephen Pahaut (33) kroonde zich met zestien goals tot topschutter van de ploeg. Hij speelde zondag z’n laatste wedstrijd uit z’n carrière: “Vandaag hebben we eindelijk de vruchten mogen plukken van de inspanningen, die we tijdens het seizoen geleverd hebben. In zo’n ploeg is scoren makkelijk. M’n ploegmaats weten me prima te vinden, dan is het voor mij slechts een kwestie van afwerken. Vooral m'n twee doelpunten in Rekem waren heel speciaal. Na het overlijden van m’n grootmoeder besloot ik om op de bank te starten, maar na een achterstand viel ik in en scoorde ik twee keer en was ik goed voor een assist. En die ik opgedragen aan mijn grootmoeder. Weet je, ik speel al sinds mijn zestiende voor Eigenbilzen. Het is fantastisch om mijn voetbalcarrière met een kampioenschap af te sluiten.”

EIGENBILZEN

CLUBKLEUREN: Groen-wit.

AANSLUITING KBVB: 1966.

STAMNUMMER: 7172.

VOORZITTER: Gerald Timmermans.

SECRETARIS: Jan Florens.

TRAINERS: Antoine Merlino (tweede seizoen)

TOPSCHUTTER: Stephen Pahaut (16 goals).

AANTAL SEIZOENEN IN VIERDE: zes.

TRANSFERS: IN: Seppe Dupain, Cedric Natalello, Giovanni Biller, Thibeau Téofilo.

SPELERSKERN: Jelle Biesmans, Maarten Brimioul, Stef Broux, Warre Busidotti, Johan Christoffels, Milan Geris, Noah Geris, Wesley Goossens, Jorrit Hansen, Louis Jacobs, Gert-Jan Jolling, Karel Lenaers, Robin Lenaerts, Christof Lismont, Eli Loyen, Robbe Martensn Stef Matheï, Bert Maurissen, Robin Moors, Martijn Nelissen, Stephen Pahaut, Vincent Paulussen, Alexander Poesen, Sebastiaan Poesen, Jordy Schabregs, Siemen Smisdom, Kim Steegmans, Lennert Streignart, Bram Timmermans, Martijn Van Den Berg, Bram Van Gompel, Anthony Vandebosch, Rune Vangronsveld, Stan Vos, Tom Withofs, Joris Wouters.

© pasm

© pasm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer